2016. júl 17.

2. MindEZ egyben! - Nedves

írta: Versember
2. MindEZ egyben! - Nedves

viz.jpgAz egy téma több videó, vagyis a MindEZ egyben! cikksorozat egy kitűnő dolog, ezért az első és eddig egyetlen poszt óriási sikerén felbuzdulva folytatódik a gyűjteménysorozat. Következő témánk a szétfolyós, vizes, nedves videók, amik elég látványosak szoktak lenni. Hiába ez a nedvesség és az elektromos hangszerek pont mindig kedvelik egymást, ezt bizonyítja, hogy a Prodigy az idei VOLT fesztiválon szándékosan viharfelhővel érkezett. Na, de akkor lássuk a jelölteket!

Az első a nem is olyan rég megemlemzett Deftones zenekar You've Seen The Butcher klipje lesz. A kezdetben víz, majd vér hullás a ki tudja honnan (a könyvtár mennyezetéről) annyira nem látványos és elég semmit mondó, ezért került az első helyre. 

A következő videó egy régi klasszikus (mondjuk kinek mi a régi és mi a klasszikus). Az Iowa (2003) album egyik legismertebb dala a Left Behind. Jön a vihar, legalább nem a semmiből, hanem konkrétan az égből és bizony jól elázik a teljes Slipknot, meg a ház a gyerekkel együtt!

Gyakorlatilag az egyik olyan videó, amit a Green Day-től valaha megnéztem. Nem hittem volna, hogy ezt a "tudást" még használni fogom majd, de Isten útjai ugyebár nincsenek kiszámítva. A csapat legtöbbet, egész biztosan túljátszott dala. Nagy visszatérésük a köztudatba 2004-ben és sikerük kulcsa is az American Idiot albumhoz köthető. A videón pedig egy látványos zöldre színeződés. 

Végül, de legutolsó sorban nem szerepelhet más, mint amelyik banda videója ihlette ezt a posztot! Így van! A Foo Fighters Pretender (Echoes, Silence, Patience & Grace, 2007) klipje. Ez a videó mindent visz! Rohamrendőrök, víz, morcos nézés, muzsikaszó, látványos dinom-dánom. Aki nem látta még, az most le lesz nyűgözve. 

Szólj hozzá

blog zene rock green day slipknot videók vizes foo fighters left behind nedves pretender koncertez mindez egyben