2016. máj 19.

1. MindEZ egyben! - Bringatúra

írta: Versember
1. MindEZ egyben! - Bringatúra

mutant-bicycle_2.jpgA biciklizés inkább vallás, mint sport. A biciklizni szerető emberek társként, barátként tekintenek a kétkerekűre és nem csak egy egyszerű, közlekedésre alkalmas eszközre. Nem véletlen tehát, hogy a zenészeket is megihlette már így vagy úgy ez a téma. Egyesek énekelnek róla, mások "csak" azon énekelnek. Pár dal bringákról, nem csak bringásoknak!

A Queen dala egyértelműen a leghíresebb ezek közül a dalok közül és mindenki tudja, hogy a Bicycle-re  (1978) gondoltam! Ki gondolta volna, hogy világhírű lesz egy dal, ami a bicikliről szól?! Valószínűleg csak a bicikli őrültek!

Hazai szinten az Intim Torna Illegál írt egy beleszerelmeskedős dalt a biciklibe, Kedvenc mindenem a biciklim (2010) címmel. Hazai viszonylatban nálam ez a dal viszi a prímet!

A Kaukázus Tartós béke (2008) videója inkább csak eszközként használja a biciklizést, de a videó elég jó és érdekes lett. 

Az Animal Cannibals Budapest nyáron (2008) nótájában csak egy rövid képsort kap a biciklizés, de úgy gondolom azért szót érdemel itt. (3:09-től)

Végül a Rudimental videójában egy elég extrém történetet ismerhetünk meg, ami mind az elszántságról, mind az emberi akaratról nagyszerű képet ad! Nem mellékesen a történet eleje és vége, maga a biciklizés! Waiting All Night (2013)

Minden bizonnyal sokkal több bringás videó lapul még az internet bugyrában a cicás videók között, így kommentekben jöhetnek a találatok!

Szólj hozzá

zene dal videó kerékpár bicikli klip queen kaukázus animal cannibals intim torna illegál rudimental koncertez mindez egyben