2020. ápr 13.

58. LemEZ kritika! - August Burns Red

írta: Versember
58. LemEZ kritika! - August Burns Red

Guardians

augustburans.jpgHa meg kellene neveznem a kedvenc keresztény metalcore zenekaromat, akkor alighanem az ABR-t emlegetném elsőre! Nemcsak amiatt, mert hirtelen nem tudnék sokkal több bandát felsorolni (pedig akad elég sok!), hanem mert talán az egyik legkiegyensúlyozottabb zenekar egyike, akik a minőséget hozni tudják albumról albumra. (Ha a minőségi állandót mértékéegységben lehetne mérni, akkor nálam még mindig, minden esetben 1 Deftones lenne!) A Guardians lemez a 9. a sorban és annyira harapós lett, amennyira az elvárható volt!

Azt a mai napig nem értem, hogy a Phantom Anthemet (2017) miért nem hallgattam sokat, pedig még a Borítóságokban is megemlítettem, de hagyjuk is. Egy-két album közelebb áll a májamhaz, mint mások, de úgy érzem ez az album sem lesz hosszú távon elhanyagolva, ugyanis ez egy nagyon morcos album lett. A legviccesebb talán az, hogy pont amiatt kedvelem a Guardians dalait, mint ami miatt a legtöbb zenekart úgy általában ekézem. Ez nem más, mint a megújulás bármilyen megnyilvánulása.

Jó kis animációs videó!

Ez az album, az ABR korábbi dalok tökéletesítése. Mintha minden dal egy kicsit egy korábbiból építkezett volna, néha szinte félelmetesen hasonló kiállásokkal, dallamokkal. De nemhogy nem zavar, hanem kifejezetten tetszik, mert úgy érzem, mintha meggyúrták volna még egyszer és még egyszer és addig, addig formálták, amíg szinte tökéletesek nem lettek.

Orvostanhallgatók előnyben!

Újdonságot nem, de egy nagyon összetett, nagyon összeállt albumot hallhatunk, aminek minden részegysége jól áll. A komplett album pedig egy közepes koncentrációt azért elvár, de nincs túlgondolva. Kimerem jelenteni, hogy még akár megvenni is érdemes ezt a lemezt!

Húzóbb dal!

Már írtam róla, hogy az egyik legjobban felépített borító brand az övüké. Most sem változtattak ezen, ugyanaz a betűtípus, kidolgozott, részletes rajzolt kép. Egy hangyányit azért unalmaska, de a sormintába tökéletesen illik.

Kinek ajánlanám: Minden keresztény per sátánista per ateista metalcore kedvelőknek!
Mihez ajánlom: Futáshoz, szobabiciklizéshez éppen kiváló!
Milyen állapot kell a meghallgatásához: Dühkezeléshez első osztályú!
Koncertre érdemes elmenni: Igen és rajta van a bankacsomon. A listámon.

Lemez: 10/9
Borító: 10/8

 

Szólj hozzá

zene lemezkritika lemez leírás keresztény music metal deftones értékelés metalcore lemezbemutató august burns red guardians borítóságok koncertez lemezez