2017. jan 29.

6. MindEZ egyben! - Egysnitteses

írta: Versember
6. MindEZ egyben! - Egysnitteses

snitt.PNGAzokat a filmeket is nagyon szeretem, amik kevés snittekből állnak, hát még az ilyen videókat! Ha egy zenekar ilyet készít, akkor biztos, hogy rengeteg energiát tesz bele. A kivitelezésnél talán csak a téma kiválasztása a nehezebb. Biztos, hogy sok ilyen videó készült már, nekem csak néhányat sikerült összeszednem, de azok se rosszak. Ja és a címben hazudok, mert nem mind egysnittes valamelyik csak kevesebb az átlagnál.

Vegyünk először egy igazán klasszik nótát, a Foo Fighters-től, akik már szerepeltek egy korábbi gyűjteményben is. A My Hero-val érdemelték ki a jogosultságot, hogy itt legyenek újra. A videó tényleg tipikusan az egy snittes videó lenne ha...nem vágnák be valamiért a tagokat az elején egy tizedmásodperc erejéig. Nincs rá magyarázat ugyanis több nem lesz belőle és így is szerepelnek a videóban. Teljesen értelmetlen, ezzel kicsit megölték az elejét, de spongyabobot rá.

A következő dalunk, nem mástól, mint az általam  nagyon kedvelt egyik pécsi zenekartól, a 30y-tól származik. Az utolsó kiadott, a dicsőség (2016) album előtt jelent meg az elsőre videója és rettentően tetszett, már elsőre (is). A dal elég jól sikerült, de a videóval együtt sokkal jobban kiteljesedik, mintha a szöveg több mondandóval telne meg. A maga egyszerűségében ez az egyik legjobb darab. 

A következő versenyző egy akkora klasszikus, hogy aki nem ismeri, szégyellje magát és azonnal szögezze a szemét a monitorra és nézza/hallgassa végig! A 2001-ben több jelölést is kapó Weapon of Choice egy örökzöld darab. Fatboy Slim zenéje és Christopher Walken nagysága, óriási párost alkot. Amikor nézed a videót, akkor pedig egyszerűen te akarsz lenni az a business man, aki vár az előtérben és táncra perdül. Van az a mondás, hogy mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz BATM...nem, akkor legyél inkább Chris Walken! 

Szintén egy gyerekkorom emlékéből előtörő nóta és videó. Jamiroquai dala is méltó rá, hogy itt legyen, mert a szokásoshoz képest ők is próbálják a kevésből kihozni a többet és minimalista módon, de látványban sem utolsók. Pedig semmi különleges nem történik, csak csúszkál a szoba a kalapos ember lába alatt, meg egy kis vér folyik a fotelek alól. Laza hétköznapok.

Az utolsó pedig újból egy magyar zenekar egysnittese, méghozzá "inception" módra. Az Óriás [akiknek az utolsó albuma olyan szörnyű lett, hogy inkább nem ragadok lúdtollat, hogy írjak róla, mert megbánnám], valóban óriásit robbantott, amikor egyszerre két videóját is egybe vette. Ha valamihez kellett ész, meg gógyi, meg jó időzítés, meg kreativitás, meg sok spenót akkor az az Erősebben szorítsd és a Mindenki írja dalok egymásba implementálása jól! Egy ponton találkozik a két dal. Nézzétek meg mindkettőt, majd bólogassatok igazan, hogy lám a KoncertEZ! megint mutatott valami igazán jót!

Szólj hozzá

zene óriás videók fatboy slim 30y foo fighters koncertez mindez egyben jamiroqai