2020. dec 21.

65. LemEZ kritika! - Deftones

írta: Versember
65. LemEZ kritika! - Deftones

Ohms

deftones_ohms.pngA 9. Deftones lemezt sokan az év lemezének emlegetik főleg szaklapok, meg mindenféle hozzám hasonló szar, magánjellegű, firkász-bloggerek. Én mondjuk tartom, hogy messze nem az az Ohms, habár valóban nem sikerült elrontani. Visszagondolva a Gore-ra (2016), amit egyébként nagyon csúnyán lehúztam, már sokkal magasabbra datálnám, de hát én is 4 évet öregedtem, sőt ebben az évben lehet, hogy hármat is. Tehát már most látszanak a véleményem kontúrjai, de azért leírom lejjebb is mire gondolok.

Tény, hogy a Deftones annyira sosem rugaszkodott el különböző stílusok felé, csakis a jó öreg egyszer kitalált vérvonalat tolták, legfeljebb picit mindig jobb minőségben, vagy egy kicsit másféleképpen, de csak annyira, hogy ne legyen az látványos. Ahogy annyi ideje már, az Ohms is hozza a kötelező elemeket, mint egy olimpián a lólengésben a tornász. A közepes tempójú, fotel-dühös számok adják egymásnak a kilincset. Annyiszor bejött már ez a zenakarnak, miért dobnának mindent a sarokba, csak azért, mert most COVID van. Amúgy kezdem azt hinni, ha akarnának sem tudnak mást játszani.

A névadó dalocska, mondanám, hogy ez a legjobb, de inkább ez is ugyanolya jó, mint a többi!

A lemezt egyébként lehet bírni, bár a rajongás erős túlzás lenne már, de mindegyik dalban van valami, ami átlendíti az egyébként cammogó zúzást egy átélős világba. Egész jól ülnek a refrének és kedvet kaptam újra egy Deftones koncertre, amit remélem megtartanak már 2021-ben és nem jön egy újabb korona, jogar vagy bármilyen királyi kellékvírus. Az új időpont megvan a Parkban, szóval lehet szorítani.

Ettől kicsit felállt a szőröm.

A zenekart szeretem továbbra is, kicsit azért sajnálom, hogy nem tudnak egy "wáó" érzést kiváltani belőlem. Nem nagyon van meg a bizsergés, meg a kémia, pedig nagyon vártam már tőlük valami újat. Bejglivel meg egy Favorit sörrel elmegy,

Jóka videóik! Ja nem, az elég lóbüdzsések!

Sajnos a lemezborítónál elhagyták a madár vonalat és megint egy abszolút semmihez sem fogható képet tettek ki. Zseniálisan érthetetlenek. Tényleg nehéz eldönteni, hogy ez szándékos vagy egyszerűen nem igazán érdekli őket. Mondjuk kivételesen gagyi lett, de igazából teljesen mindegy.

Kinek ajánlanám: inkább csak Deftones rajongóknak!
Mihez ajánlom: mivel nem tud feldobni, ezért ha túl jó kedved van, akkor visszaránt a földre!
Milyen állapot kell a meghallgatásához: nem kell hozzá, beteszed, aztán elszórakozik magával!
Koncertre érdemes elmenni: gondolom igen, ott alighanem az Ohms is jobban szólna!

Lemez: 10/8
Borító: 10/7

Szólj hozzá

zene lemezkritika kritika deftones 2020 lemezbemutató új lemez budapest park lemezez ohms