Koncert EZ!

Kritikátlan hangnem!

2019. máj 13.

The revenant!

írta: Versember
The revenant!

Subscribe a Budapest Parkban!

60159803_433052727508645_2075628699109031936_n.jpgNem kellett ugyan annyit várni a Subscribe visszatérésére, mint a Tool új lemezére, de azért furcsa volt, hogy már nem lehetett látni a fesztivál plakátok fellépői között a zenekar nevét. 4 éves kihagyás után a Budapest Park ban hallhattuk újra őket úgy, hogy már egy új dalt is előadtak és nem mellékesen, rohadt jó lett! A koncertre a jegyelővétel már egy évvel a koncert előtt elkezdődött, ami után kissé meglepő volt, hogy nem lett sold out-os a rendezvény -  ennek egyetlen pozitívuma, hogy legalább gyorsabban lehetett sörhöz jutni. Rövid értékelés következik!

...

Tovább Szólj hozzá

blog budapest zene rock metál koncert beszámoló zenekar subscribe progesszív budapest park koncertez koncertez!

2019. máj 08.

40. LemEZ kritika! - 30y

írta: Versember
40. LemEZ kritika! - 30y

ki az akit még megölelnél

30y.pngA 30y új albuma újra odarakta a zenekart, ahová való. Vagy egy kicsit arrébb. A ki az akit még megölelnél most nem a szokásos megírtuk lesz valami lett, hanem egy szövegileg erős (mint mindig) és dallamilag megérett elegy összessége, egy új agyba költöztetve. Beck Zoliék megjöttek és végre kinőtte a gyerekük a kamaszkort vagy legalább is, már az utolsó pattanásait nyomkodja. Kritika féleség következik, a kedvesebbik arcomból.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika vad fruttik 30y kaukázus beck zoli lemezbemutató lemezez ki az aki még megölelnél

2019. ápr 01.

Szerva itt, csere ott!

írta: Versember
Szerva itt, csere ott!

AWS, Useme, Down for whatever a győri Rómerben

55470315_10157360731286414_6021744109784399872_n.jpgAmikor az ember, mondjuk én koncertre megyek vagy 1. ismerem a zenekart vagy 2. nem ismerem a zenekart. Eddig pofon egyszerű a dolog, mint ráfogni bármit Sorosra, amihez egyértelműen semmi köze. pl. A mosógépbe betett páros zoknik egyik fele sosincs meg, mire kiteregetnénk őket... tudjuk miért. Pontosan így mentem én is a Rómerházba AWS és Useme -ra. Kifejtem. Mindegyikükről írtam már, de míg AWS-en dobáltam sört a közönségbe, addig Useme koncerten nem jártam és gonoszság ilyet mondani, de nem az AWS-t vártam jobban a két zenekar közül!

Az ok nagyon egyszerű, a Useme számomra érettebb, izgalmasabb, technikásabb dalokat játszik (vagy simán öregszem, ami minden egyes nappal csak igazabb lesz), míg az AWS most van nagyon felívelő hangulatban ...

Tovább Szólj hozzá

zene rock metál koncert győr rómer rómer ház aws down for whatever koncertez useme koncertez!

2019. már 21.

39. LemEZ kritika! - Leander Kills

írta: Versember
39. LemEZ kritika! - Leander Kills

Luxusnyomor

index.jpgA Leander Kills 3. nagylemeze a Luxusnyomor címet viseli és őszintén szólva fogalmam sincs miért pont ez lett a címe. Mivel nem koncept lemez, bármelyik szám címe lehetett volna, bár ugyanennyire nem tudtam volna mit kezdeni vele . Azzal sem, hogy a Luxusnyomor dal, nem arról szól, mint pl. a Blind Myself dala, a Diszkószám az éhezésről . Pedig volt bennem egy gondolat, hogy összekötöm őket. De hiába, Jankai Valentinon (ex-Blind Myself dobos) kívül semmilyen kapcsolatot nem tudok felfedezni köztük. Gyenge felvezető után, kezdődjön hát a kritika.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika cd magyar rock metál koncert lemez metal 2019 köteles leander leander rising lemezez leander kills luxusnyomor

2019. már 17.

38. LemEZ kritika! - While She Sleeps

írta: Versember
38. LemEZ kritika! - While She Sleeps

So What?

sowhat.jpgAz  Amígőalsziklány -ra 2016-ban egy véletlen vagy egy szerencse miatt, esetleg egy így adódott, valóban pedig tegyük fel, hogy meghívott egy Marci nevű barátom egy Dürer Kert ben rendezett koncertjükre . Mivel elég sokáig kellett aznap dolgoznom és a helyszín közelében munkálkodtam, úgy voltam vele én már nem megyek sehova a kezdésig. Így esett, hogy hanyag eleganciával, ingben makkos cipőben léptem fel a pogó színpadán. Amit pár kör pálinka előzött meg diadal(ittasan). Egy számukat sem ismertem , valójában azt sem tudtam mire jelentkeztem, de elképesztő volt, amit leműveltek a színpadon . Nagyjából azóta vártam az új lemezüket.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika lemez metal metalcore bring me the horizon so what while she sleeps lemezez anti-social

2019. már 08.

37. LemEZ kritika - Dream Theater

írta: Versember
37. LemEZ kritika - Dream Theater

Distance over Time

distance_over_time_coversm-740x740.jpgA 2016-os The Astonishing kudarca után vagy legalább is a nevetségesen hosszúra sikerült koncept lemez nem túl acélos sikere okán adva volt a feladat, hogy a következő lemeznek újra dicsőségbe kell majd borítania a Dream Theater csillagát. Esküdöztek is a tagok, hogy most ez más lesz, ez jó lesz, ez most megint a régi jóféle DT lesz, leásnak a gyökerekhez előássák Portnoy-t . El is vonultak a világvégére, hogy ott felvegyék a lemezt és elkészítsék a Distance over Time című művet. Mi lett a sok ígérgetésből, az lejjebb kiderül.

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika lemez album alternatív dream theater lemezbemutató 2019 progesszív distance over time

2019. feb 26.

15. MindEZ egyben! - #feldolgoztam

írta: Versember
15. MindEZ egyben! - #feldolgoztam

feldolgozas.pngA feldolgozásokat általában véve gyűlölöm, mert a legkülönfélébb módokon képesek tönkretenni egy-egy remekművet. Sokszor valamilyen mondvacsinált oknál fogva teszik ezt, máskor egy komoly esemény okán készítenek átiratot, de csak a szélesebb ismertség reményében bízva. (pl.  Bad Wolves ) Van, amikor annyira átírnak egy-egy dalt, hogy nemhogy az eredetire nem hasonlít, de tulajdonképpen semmire sem. Ebben az esetben egy klasszikus dal fülbetiprását hallhatjuk. Meg persze van, amikor csak poén az egész és szintén a cél az, hogy az eredeti sikerhullámokon felkapaszkodjanak egy kicsit magasabbra. (pl. Leander ) Na most nem egészen ezekről lesz szó, de azért lesz kivétel és a legaljára kell majd görgetni a posztnak, hogy azt lássátok. Így ...

Tovább Szólj hozzá

blog zene nirvana nox videók muse gyűjtemény otep iron maiden machine head alphaville the animals százszor ölelj még cool head clan guano apes big in japan five finger death punch breed hallowed be thy name house of the rising sun koncertez mindez egyben

2019. feb 17.

36. LemEZ kritika! - Hiinaar

írta: Versember
36. LemEZ kritika! - Hiinaar

XIX

cover_195.jpgA Hiinaar a Watch My Dying énekesének, Veres Gábornak az agy- és kézszüleménye. Soha nem hallgattam WMD-t, mert egyszerűen kimaradt, mint a Tamagotchi a gyerekkoromból. Ennélfogva úgy álltam neki a lemeznek, hogy semmiféle előítélet nem volt bennem. Megláttam talán az Index-en, hogy van ez a Hiinaar és ennyi. Sajnáltam, hogy ingyen hozzá juthattam, mert egyébként rögtön megvettem volna , egyszerűen csak a borító miatt és mert halványtalan fogalmam volt, hogy mi az a Hiinaar. Innen indulunk.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika lemez angertea watch my dying xix dharma veres gábor lemezez hiinaar

2019. feb 12.

35. LemEZ kritika! - The Black Eyed Peas

írta: Versember
35. LemEZ kritika! - The Black Eyed Peas

Masters of the Sun vol. 1.

tbep.jpgA The Black Eyed Peas tavalyi lemezét érintettem pár rövid facebook posztban, de mégis elsiklottam a lényeg mellett és utólag mindenképpen meg kell említenem. A már Fergie nélkül maradt banda, nem nyomta be a pánikgombot, hogy most mi lesz, mert elveszítik azt a részét a közönségnek, akik inkább a pop-os, bulis vonalat kedvelték. Egy női hang ugyanis nagyobb teret ad a zenélésben, színesebb tőle a szürke és jól eső ellentéteket lehet megvalósítani a hangszínekkel. Húztak egy merészet vagy inkább voltak olyan érettek a zenében a mainstream hip-hop talán legismertebb alakjai, hogy olyat alkottak, amire a progmetál szívem is csettintett egy Thanos-asat! Ez igen! Vagy nem?

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika hip-hop jazz soul fergie 4ever big love the black eyed peas lemezez masters of the sun

2019. jan 26.

34. LemEZ kritika! - Bring Me the Horizon

írta: Versember
34. LemEZ kritika! - Bring Me the Horizon

Amo

amo.PNGKijött a Bring Me the Horizon várva várt lemeze, amit tényleg vártam. Egészen addig a másodpercig, amíg az első számot megmutatták róla. Már a Mantra - ami mint kiderült utólag a legjobb szám is lett (!) - sem lopta magát a szívembe, de akkor még nem tudtam milyen aljas merényletre készül a nyakig tetovált Oli Sykes és csapata. Kiadták az eddigi legszarabb és NEM legmegosztóbb lemezüket.  Nekem ne mondja, senki, hogy ez egy kicsit is jó és csak a kísérletezésnek meg a fejlődésnek tudható be. Nem, ez egy rakás F*S, dalról dalra bizonyítom be!

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika lemez linkin park kozsó ektomorf amo bring me the horizon koncertez