Koncert EZ!

Kritikátlan hangnem!

2019. júl 12.

A VOLT és én!

írta: Versember
A VOLT és én!

Jók és rosszak!

img_20190626_223845.jpgA százmilliomodik VOLT fesztiválomról már nehéz újat mondani. Innentől már csak egyszerűen elmondom az érzéseimet rutinból. Annyi minden változott az évek alatt a fesztiválon, hogy reggelig anekdotázhatnék róla. Mi, vagyis a közösség, akikkel évről évre meghódítjuk Sopront szintén változtunk: öregebbek lettünk, egyre nagyobb luxusban tengetjük a fesztivál napjait (értsd: sátor--> lakókocsi, gázlángos sütő --> Sencor indukciós sütőlap ( by Elek Zoltán ), sok sör --> rengeteg sör, stb.), viszont egy dolog nem változott, imádjuk a VOLT-ot ! De vannak jó és rossz irányok, amikről beszélnünk kell ám!

...

Tovább Szólj hozzá

metál koncert fesztivál sopron slipknot nova rock volt fesztivál black eyed peas subscribe the black eyed peas VOLT koncertez apeyandthepea koncertez! noár volt2019

2019. jún 17.

Slayer és a férfikönnyek!

írta: Versember
Slayer és a férfikönnyek!

Búcsú a trash atyáktól!

64731253_351209542127981_8267706036417200128_n.jpgA Slayer koncert különlegessége abban állt, hogyha becsuktam volna a szemem, akkor magam elé képzeltem volna egy fiatal, lelkes bandát, akik meg akarják mutatni, hogy meg akarják hódítani a világot. Pedig Araya-ék abszolút nem fiatalok, főleg ha hozzávesszük az életvitelüket, akkor nagyjából tényleg csak az örök trashmetál az, ami konzerválta őket.  A zene iránti elhivatottság az, ami miatt a búcsú turnén is olyan eszelős tempóval játszottak, aminek a hallgatásába is el lehet fáradni. A 38 éve a pályán lévő, a világot sokszor végigsöprő, a trash-t feltaláló zenekar búcsúja olyan volt, mint amilyet vártunk volna. Egyszerűen dühös, pontos és férfikönnyben áztatott! 

...

Tovább Szólj hozzá

budapest koncert beszámoló metal élmény trash turné slayer anthrax papp lászló aréna setlist búcsúturné koncertez koncertez! trashmetal last tour

2019. jún 06.

Az év koncertje: Tool

írta: Versember
Az év koncertje: Tool

Tool koncert a Wiener Stadthalle-ban! '19.06.05.

61847199_2371226432944463_8994503576227151872_n.jpgA bécsi, tegnapi koncert igazolja, hogy miért a Tool  a kedvenc zenekarom. Valójában igazol mindent, a zenekar körül keringő tömjénfüstöt, ami miatt a rajongókat őrültnek, fanatikusnak lehet vádolni. A teltházas koncert önmagában nem lett volna elég arra, hogy bizonyítsa a rajongók tiszteletét, mert tucat ilyen koncertet tudnék felsorolni. De minden egyes szám végén az az önfeledt taps és ováció olyan hangulatot teremtett, amit még sosem hallottam. Szinte felrobbant a  Stadthalle ! Életem koncertjének beszámolója következik!

...

Tovább Szólj hozzá

zene rock koncert beszámoló tool music slipknot metal élmény progresszív roger waters iron maiden elvont slayer wien stadthalle koncertez koncertez!

2019. máj 26.

3. KönyvEZ! - Bruce Dickinson

írta: Versember
3. KönyvEZ! - Bruce Dickinson

Mire való ez a könyv?

61046423_2339858499636219_6806300571654422528_n.jpgLemmy és a Slayer könyv után ismét egy merőben más megközelítésű könyvet kell megosztanom veletek. A gigantikus Iron Maiden frontemberének, Bruce Dickinson önéletrajzi vallomását elolvasva, meg kellett állapítanom két dolgot. Az egyik, hogy nem is annyira az Iron Maiden-ről, hanem valóban Bruce-ról szól ez a könyv . (Bármilyen furcsa is, nekem ez meglepő volt.) A másik, hogy sokszor annyira ironikusan írt veszélyes dolgokról, hogy a legdurvább részeknél is alig tudtam komolyan venni. Mondjuk a VOLT -os fellépése után, amikor a lángszóróval úgy játszott, mint egy gyerek, már gondolhattam, hogy egy kivételes ember gondolatait fogom olvasni. Összeszedem miről is szól a könyv és milyen ő maga.

...

Tovább Szólj hozzá

zene könyv rock metál metal önéletrajz volt iron maiden samson pilóta vívó bruce dickinson frontember koncertez könyvez!

2019. máj 13.

The revenant!

írta: Versember
The revenant!

Subscribe a Budapest Parkban!

60159803_433052727508645_2075628699109031936_n.jpgNem kellett ugyan annyit várni a Subscribe visszatérésére, mint a Tool új lemezére, de azért furcsa volt, hogy már nem lehetett látni a fesztivál plakátok fellépői között a zenekar nevét. 4 éves kihagyás után a Budapest Park ban hallhattuk újra őket úgy, hogy már egy új dalt is előadtak és nem mellékesen, rohadt jó lett! A koncertre a jegyelővétel már egy évvel a koncert előtt elkezdődött, ami után kissé meglepő volt, hogy nem lett sold out-os a rendezvény -  ennek egyetlen pozitívuma, hogy legalább gyorsabban lehetett sörhöz jutni. Rövid értékelés következik!

...

Tovább Szólj hozzá

blog budapest zene rock metál koncert beszámoló zenekar subscribe progesszív budapest park koncertez koncertez!

2019. máj 08.

40. LemEZ kritika! - 30y

írta: Versember
40. LemEZ kritika! - 30y

ki az akit még megölelnél

30y.pngA 30y új albuma újra odarakta a zenekart, ahová való. Vagy egy kicsit arrébb. A ki az akit még megölelnél most nem a szokásos megírtuk lesz valami lett, hanem egy szövegileg erős (mint mindig) és dallamilag megérett elegy összessége, egy új agyba költöztetve. Beck Zoliék megjöttek és végre kinőtte a gyerekük a kamaszkort vagy legalább is, már az utolsó pattanásait nyomkodja. Kritika féleség következik, a kedvesebbik arcomból.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika vad fruttik 30y kaukázus beck zoli lemezbemutató lemezez ki az aki még megölelnél

2019. ápr 01.

Szerva itt, csere ott!

írta: Versember
Szerva itt, csere ott!

AWS, Useme, Down for whatever a győri Rómerben

55470315_10157360731286414_6021744109784399872_n.jpgAmikor az ember, mondjuk én koncertre megyek vagy 1. ismerem a zenekart vagy 2. nem ismerem a zenekart. Eddig pofon egyszerű a dolog, mint ráfogni bármit Sorosra, amihez egyértelműen semmi köze. pl. A mosógépbe betett páros zoknik egyik fele sosincs meg, mire kiteregetnénk őket... tudjuk miért. Pontosan így mentem én is a Rómerházba AWS és Useme -ra. Kifejtem. Mindegyikükről írtam már, de míg AWS-en dobáltam sört a közönségbe, addig Useme koncerten nem jártam és gonoszság ilyet mondani, de nem az AWS-t vártam jobban a két zenekar közül!

Az ok nagyon egyszerű, a Useme számomra érettebb, izgalmasabb, technikásabb dalokat játszik (vagy simán öregszem, ami minden egyes nappal csak igazabb lesz), míg az AWS most van nagyon felívelő hangulatban ...

Tovább Szólj hozzá

zene rock metál koncert győr rómer rómer ház aws down for whatever koncertez useme koncertez!

2019. már 21.

39. LemEZ kritika! - Leander Kills

írta: Versember
39. LemEZ kritika! - Leander Kills

Luxusnyomor

index.jpgA Leander Kills 3. nagylemeze a Luxusnyomor címet viseli és őszintén szólva fogalmam sincs miért pont ez lett a címe. Mivel nem koncept lemez, bármelyik szám címe lehetett volna, bár ugyanennyire nem tudtam volna mit kezdeni vele . Azzal sem, hogy a Luxusnyomor dal, nem arról szól, mint pl. a Blind Myself dala, a Diszkószám az éhezésről . Pedig volt bennem egy gondolat, hogy összekötöm őket. De hiába, Jankai Valentinon (ex-Blind Myself dobos) kívül semmilyen kapcsolatot nem tudok felfedezni köztük. Gyenge felvezető után, kezdődjön hát a kritika.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika cd magyar rock metál koncert lemez metal 2019 köteles leander leander rising lemezez leander kills luxusnyomor

2019. már 17.

38. LemEZ kritika! - While She Sleeps

írta: Versember
38. LemEZ kritika! - While She Sleeps

So What?

sowhat.jpgAz  Amígőalsziklány -ra 2016-ban egy véletlen vagy egy szerencse miatt, esetleg egy így adódott, valóban pedig tegyük fel, hogy meghívott egy Marci nevű barátom egy Dürer Kert ben rendezett koncertjükre . Mivel elég sokáig kellett aznap dolgoznom és a helyszín közelében munkálkodtam, úgy voltam vele én már nem megyek sehova a kezdésig. Így esett, hogy hanyag eleganciával, ingben makkos cipőben léptem fel a pogó színpadán. Amit pár kör pálinka előzött meg diadal(ittasan). Egy számukat sem ismertem , valójában azt sem tudtam mire jelentkeztem, de elképesztő volt, amit leműveltek a színpadon . Nagyjából azóta vártam az új lemezüket.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika lemez metal metalcore bring me the horizon so what while she sleeps lemezez anti-social

2019. már 08.

37. LemEZ kritika - Dream Theater

írta: Versember
37. LemEZ kritika - Dream Theater

Distance over Time

distance_over_time_coversm-740x740.jpgA 2016-os The Astonishing kudarca után vagy legalább is a nevetségesen hosszúra sikerült koncept lemez nem túl acélos sikere okán adva volt a feladat, hogy a következő lemeznek újra dicsőségbe kell majd borítania a Dream Theater csillagát. Esküdöztek is a tagok, hogy most ez más lesz, ez jó lesz, ez most megint a régi jóféle DT lesz, leásnak a gyökerekhez előássák Portnoy-t . El is vonultak a világvégére, hogy ott felvegyék a lemezt és elkészítsék a Distance over Time című művet. Mi lett a sok ígérgetésből, az lejjebb kiderül.

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika lemez album alternatív dream theater lemezbemutató 2019 progesszív distance over time