2019. máj 13.

The revenant!

írta: Versember
The revenant!

Subscribe a Budapest Parkban!

60159803_433052727508645_2075628699109031936_n.jpgNem kellett ugyan annyit várni a Subscribe visszatérésére, mint a Tool új lemezére, de azért furcsa volt, hogy már nem lehetett látni a fesztivál plakátok fellépői között a zenekar nevét. 4 éves kihagyás után a Budapest Parkban hallhattuk újra őket úgy, hogy már egy új dalt is előadtak és nem mellékesen, rohadt jó lett! A koncertre a jegyelővétel már egy évvel a koncert előtt elkezdődött, ami után kissé meglepő volt, hogy nem lett sold out-os a rendezvény -  ennek egyetlen pozitívuma, hogy legalább gyorsabban lehetett sörhöz jutni. Rövid értékelés következik!

Mi volt jó? Szinte minden. Egyetlen dologtól eltekintve - a hangerő. Ugyanott álltunk, ahol a Vad Fruttik koncerten pár héttel korábban és akkor majd leszakította a hangzás a fejünket, most meg mintha csak valaki a vállam mögött suttogott volna. Ezt egyáltalán nem értem, mert nem hiszem el, hogy ezt nem állították be rendesen, de úgy látszik mégsem passzolt minden. Plusz volt egy pár másodperces kihagyás az egyik számnál, ahol konkrétan a teljes hang úgy ment el, mintha valaki rákönyökölt volna az OFF gombra. Ennyi volt a rossz.

Ez tiszta Subi és megint egy kicsit más!

Na, de akkor röviden. A zenekar tagok sem várták kevésbé ezt a visszatérést, mint mi (rajongók). Ez elég is volt ahhoz az emelkedett hangulathoz, ami még a keverőpulttól is jól érződött. Harapni lehetett mindenen, mindenkin, a jól eső izgalmat az elejétől a végéig. A közönség is egytől-egyig úriemberekből és úrihölgyekből állt. Ha véletlen valaki rám lépett, alig győzött elnézést kérni. (Nem úgy, mint egy régóta emlegetett Hiperkarma koncerten!) Az esemény tehát örömben és boldogságban lezajlott, majd következett a közönség találkozó.

kepkivagas_1.PNG

Instán már láthattátok miket lőttem!

Vagyis a merchandise találkozó. Vettem pólót és posztert is, mert marhára tetszik az új design, amit tripotripotripo készített. Alá is írattam és közös képek is készültek, mert bizony ez még hiányzott. A tagok nagyon felszabadultak és jó arcok voltak, ráadásul közlékenyek is. Némi kulissza vagy nemissza titok is kiderült, hogy ősz tájékán jön ki az új album vagy nem, de kb igen. Most sokkal jobban bízom az újban, mint az utolsó This Moment Will Soon Be Gone (2014) album idején. Köszi Subscribe, nem hiába panaszkodtam, hogy visszavonultatok!

Szólj hozzá

blog budapest zene rock metál koncert beszámoló zenekar subscribe progesszív budapest park koncertez koncertez!