2018. feb 05.

EZt küldted! - Esti Kornél koncert, Holecz Bálint beszámolója

írta: Versember
EZt küldted! - Esti Kornél koncert, Holecz Bálint beszámolója

Eger, Forrás Ifjúsági Központ (2018. 02. 04.)

dsc04015_1.jpgÉS MEGTÖRTÉNT, ami az ősrobbanás óta váratott magára: az Esti Kornél Egerbe látogatott. ’Ez a város’ már jóval előtte lázban volt, ráadásul egész délelőtt esett a ’Rohadt eső’.

Esti Kornél:
A legelső számuk, ami megtisztelte a fülemet a ’Boldogság, te kurva’ volt és meg kell mondjam nem voltam elszállva. A nagyarányban depresszív, az életerőt feketelyukként magába szívó szöveg miatt többször neki kellett futnom a dolognak, mintha egy hullámvasút lennék, ami valami miatt sosem éri el az emelkedő tetejét, hogy aztán eufórikusan alázuhanjon. Később rá kellett jönnöm, hogy valójában egész pontosan megfogalmazza a mindennapi ember vágyait, és ijesztően valósan visszaadja a sokunkat mételyező erőtlenséget és negativitást (rant vége). Amint végre megvolt az első szám, megkezdődött a móka.

dsc03860_1.jpg

Villámgyorsan átsuhantam az Éjszaka van-on és a Ne félj-en, és még jutott egy kicsi a Boldogság, te kurvára is :). Magába szívott a dalok mantrikus felépítése, érdekes zenei megoldásokkal fűszerezve. A mély és magas hangszínek káoszosan tökéletes ellentétje, melodrámai riffekben magabiztosan karon fog és bevezet egy 10 év alatt felépített, monokrómnak látszó, de valójában halvány, szivárványszínű világba.

dsc04122_1.jpg

NA DE… Milyenek élőben?

Sokkal jobbak. A Forrás Nagyterme egészen megtelt a tömegtől. Én az időmet ezúttal egy hatalmas hangládán töltöttem a kamerámmal, a terem jobb oldalán és ismét megfogadva, hogy a következő eseményen már lesz füldugóm. Az a hév, ami a YouTube-on hallgatottt zenékben csak kódolva volt jelen, nem csengetett, hanem előzékenyen berúgta az ajtót, elsöpörve az útból eddigi minden kételyemet. A hangzás mesterien be volt állítva, mind a basszus és a magas szólamon játszó gitár szépen kihallatszott a mixből. Szemtanúja lehettem eddigi életem talán legjobb dobperformanszjának is. Lázár Ágoston kimeríthetethetetlen atomerőműként a koncert legelejétől nagyot alakított.

dsc04152_1.jpg

Szépen elcipelte a banda ritmusszekcióját –és a bandát vele-Pályi Ádám precíz basszustámogatásával. Lázár Domonkos és Bodor Áron hangjai kitűnő kiegészítői egymásnak, mindkettőjük karakteres énekes: Áron kiváló kiáltott hangot szolgáltat, még Domonkos a magasakban húz el jobban. Horvát Kristóf és Veres Imre pedig további gitárrétegekkel tették fenomenálissá az összhatást. A fénytechnika diszkrét volt, de kellően világos. Több albumból játszottak, újdonsült kedvenceim lettek, a Nevetve és a Ti a rosszak, mi a jók. A színpad ugyan telve volt energiával, nem csöpögött túlságosan az érzelmektől, csak a visszataps után következett könnyes búcsú. A nap rohadt esővel kezdődött és Rohadt esővel ért véget.

dsc04239_1.jpg

Nézd meg Holecz Bálint további remek koncert fotóit!

 

Szólj hozzá

koncert eger esti kornél koncertez ezt küldted Forrás Ifjúsági Központ