2017. már 21.

8. MindEZ egyben! - Rajzolt dalok

írta: Versember
8. MindEZ egyben! - Rajzolt dalok

james-brown-animation-music-video-5.jpgMivel Gróf Balázs új animációs videóval rukkolt elő, ezért rögtön jött a válasz a fel nem tett kérdésemre. Biztosan sokkal, de sokkal több animációs videó is van, mint amiket összeraktam, de egy-kettő azonnal beugrott és a FB oldalra linkelt Kvelertak Blodtorst is ide jött volna, de azt már nem mutatom meg. Tessék a FB oldalt is böngészgetni, ne kelljen már keménykednem!

Habár Gróf Balázs nem egy zenekar, az animációs videós gyűjteményben bérelt helye van. Stílusa és humora erőt képvisel és még jól is választ zenekarokat. Vagy jól választják őt a zenekarok. A lényeg, hogy a Heaven Street Seven és a Blind Myself után, egy újabb Obituary-s zombis videót láthatunk tőle. Michael Jackson a Blind Myself-es videó után újra visszatér közénk egy kis tánc erejéig. Csak erős idegzetűeknek!

A Linkin Park Braking the habit dal a boldog szép időkből való, a Meteora album egyik éke. Az egész album mondjuk egy tiara, gyöngysorral és Fabergé-tojással a numetal kincses ládájában. Nem tudom miért lett pont anime a stílusa, abszolút nem illik össze, ráadásul semmi köze a LP-nak az anime-hez (lassan mondjuk a zenéhez se!), de ettől még ez a videó tényleg jó.

 

A Billy Talent videóját ha kihagynám, olyan lennék, mint aki megtanulta a leckét, de nem jelentkezik, hogy feleljen belőle. Szóval a Runnin' Across The Tracks-el egy elég agresszív menekülős történetben találhatjuk magunkat. Tökéletesen lüktet a dal ritmusára, baromira élvezhető, néhol mondjuk elveszti a józan észt, de bele lehet a videóba szeretni.

A Puscifer mindig is a megmondó szerepét játszotta, ezt a The Arsonist-ban is beteljesíti, csak kap mellé egy aktuálpolitikai nézetet. A világszerte gyűlölt Trump Godzilla szerepében tetszeleg és összerántja a népet azzal, hogy ő lesz a közös ellenség. Ez most csak azért került bele, mert a Puscifer-t szeretem, amúgy nem egy örökzöld sem a videó, sem a dal. 

A Gorillaz-nak talán nincs is olyan videója, ami ne animáció lenne. Nem tudom lehet ez egy rekord. A Feel Good Inc-al berobbant és gyakorlatilag azóta is abból élő (jó persze tudom ez nem igaz, de amúgy igen!) zenekar megalkotott valamit, ami működik és nem engedi el. De miért tenné? Most is megnéztem az elejétől a végéig, mert imádom! Sőt hamar a youtube-on kapja magát mindenki és végig pörgeti a többit is...

Na de a végére hagytam egy friss remeket, a Lemmy előtt tisztelgő dalt és klipet. A hangulata megnyerő és kellően elvetemült, ráadásul pont így képzelem el a nemrég elhunyt legendát. Ugyebár a Motörhead-nak (is) köszönhette a Metallica a karrierjét, mégha csak minimálisan is, ez egy kis visszatérítés. Itt írtam már róla. Szóval hallgassátok és nézzétek meg szeretettel viszkivel!

 

Szólj hozzá

blog video metál animáció gyűjtemény metallica linkin park gorillaz blind myself heaven street seven obituary gróf balázs billy talent puscifer koncertez mindez egyben