2016. feb 04.

Így el lehet búcsúzni!

írta: Versember
Így el lehet búcsúzni!

Lemmy-emlékest!

101219-lemmy-640x426-640x426.pngA Lemmy-emlékest jobban sikerült, mint azt az előzmények megindokolták volna. Több dolog volt, ami zavarta az agyalapi mirigyem, egészen addig, amíg oda nem értünk és meg nem ittuk az első sörünket. Mik foglalkoztattak? Ingyenesség, vasárnapi időpont, indokolatlanul nagy tömeg és a noname illetve tribute zenekarok! Aztán jött Lemmy és benépesítette a Barba Negrát!

Az ingyenesség kimaxolása önmagában egy magyar népbetegség, ráadásul tudjuk, hogy semmi sincs ingyen, ha még is, akkor pedig meg lesz még a böjtje. A facebookon olyan mennyiségű ember jelezte vissza, hogy ott lesz, amit egy fradi-újpest rangadó is megirigyelt volna. Bő egy órával a kapunyitás után érkeztünk, de még könnyedén jutottunk át a detektorokon, aztán fél óra múlva kitették a megtelt táblát és bent még mindig vonatozhattunk volna, anélkül, hogy egymás lábára álltunk volna.

horpaczi_david.jpg

Nagyszerű kép, Horpáczi Dávidtól loptam!

A tribute zenekaroktól mindig kirázott a hideg és mai napig nem értem ezt a fajta perverziót, de meg kell hagyni sokkal jobban tetszettek, mint pl. a Flatband, akik abszolút nem illettek oda. Nem szeretném bántani őket, de túl fiatalok voltak ebbe a közegbe és nekik egy ingyen reklám volt, nekünk elrabolt percek az életünkből. Nem voltam ezzel egyedül. Egy cowboy kalapos, ősrocker fordult felénk és csak ennyit kérdezett tőlünk: Ez meg mi a **** volt?

A nem tribute zenekarokat kétféle hozzáállás jellemezte:
1. akik megpróbáltak Lemmy hangján énekelni és előadni; 
2. akik "leszarták", hogy milyen volt a Motörhead és saját stílusukban adták elő a dalokat.
A második felállás jobban tetszett, hiszen sosem lesz senki olyan, de még csak hasonló sem, mint Lemmy, akkor meg minek a próbálkozás. (Lásd tribute zenekar utálatom újra.) Két előadó volt, akikre tisztán emlékszem, hogy így cselekedtek, az Ektomorf és az Omega Diatribe akikről nem is olyan rég írtam már. Bevallom őszintén ők hagyták a legnagyobb nyomot bennem!

ektomorf.jpg

Igen az ott Farkas Zoli!

Összességében nem volt rossz az este. A közönség jó volt (utoljára 1 éve Ignite-on vállalhatatlan buta emberek verődtek össze), nem éreztem, hogy valaki mindig a tarkómba liheg, a zenekarok nagyon odatették magukat, láttam az Ektomorf-ot és Lemmy nézett ránk a színfalak mögül! Elmondható, hogy méltó emléket állítottak nekik a szervezők! Gratulálok a szervezéshez és gratulálok a zenekaroknak is!

Szólj hozzá

zene koncert lemmy barba negra koncertez lemmyest lemmy emlék koncertez!