Koncert EZ!

Kritikátlan hangnem!

2018. máj 29.

Tökéletes hármas a Budapest Park-ban!

írta: Versember
Tökéletes hármas a Budapest Park-ban!

KIES, AWS, Apey

logok.jpgMost egy kicsit minden az AWS -ről és az Apey -ról szól és ezt még egy, elég véleményes új Tankcsapda szám sem tudja elhomályosítani. Ezért is adtam be a derekam magamnak és mentünk el sokad magammal a Budapest Park -ba a KIES -sel rendezett koncertjükre. Legnagyobb bánatomra a KIES-ről teljesen lemaradtam (légy átkozott M1-es és BKK jegyautomata!), így róluk most viszonylag kevés szó fog esni, de biztos jók voltak!

...

Tovább Szólj hozzá

budapest rock koncert beszámoló élmény aws kies budapest park koncertez apeyandthepea koncertez!

2018. máj 15.

Az rock zene nem a sátán zenéje!

írta: Versember
Az rock zene nem a sátán zenéje!

Az AWS és az Apey remeklésének háttere

1351602650-satan.jpgTöbb esemény is felrázta   a   magyar rockzenei közeget!  Ezért kénytelen voltam billentyűzetet ragadni, hogy leírjam magvas és magvatlan gondolataimat és megosszam veletek. Nem tudom, hogy ez egyfajta felemelkedés  és pár év múlva nem csak a finnek hallgatnak ebéd időben Dimmu Borgir -t, hanem a magyar családok is vagy inkább csak véletlenek csodálatos találkozása, de mintha most igazán jó érzés lenne rocker nek lenni. Metálvillát a kézbe!

...

Tovább Szólj hozzá

zene magyar rock metál eurovízió depresszió tankcsapda road dalfesztivál subscribe aws koncertez leander kills useme apeyandthepea

2018. máj 07.

Roger Waters és a Titanic

írta: Versember
Roger Waters és a Titanic

Korok között

roger-waters-qa-c2059a03-f6a2-4e51-ae2a-a21715356af3.jpgLelkileg abszolút nem voltam felkészülve a koncertre. Győrből 2 és fél órát rostokoltunk, a tűző napon az M1-esen és megérkeztünk a Papp László Aréná hoz, hogy a sorok végére beálljunk és megpihenjünk pár röpke percre. Szektorunkat megkerestük és justintime  megérkeztünk, majd székfoglalót tartottunk. Éppen arra volt még időnk, hogy elcsodálkozzunk milyen messze, de milyen tökéletes helyen ülünk. Még meg sem ismerkedtünk a körülöttünk ülőkkel, már be is szippantott Roger Waters világa. Én, a barátnőm és a két Apánk . Négyesbe, két korosztályt megtestesítve ültünk le, különböző elvárásokkal.

...

Tovább Szólj hozzá

budapest koncert pink floyd élmény roger waters turné papp lászló aréna koncertez koncertez!

2018. ápr 24.

Bakancslistás Machine Head a Barba-ban

írta: Versember
Bakancslistás Machine Head a Barba-ban

A leghosszabb gyerekkori katarzis!

14143-fitandcrop-1200x681.jpgÉletem első Machine Head koncertje pont olyan jó volt, mint amiben nagyon bíztam! Sőt a Catharsis turné budapesti állomása, még túl is tett rajta - bár én sem hittem volna, hogy ilyen hosszú lesz ez a beigazolódás! Csak azt bánom igazán, hogy akkor nem lehetettem ott, amikor igazán a csúcson volt a zenekar és szerintem a legjobb albumot elkészítették a Through the Ashes of Empires-t (2003) . Emlékidézés, régről és közelebb régről.

...

Tovább Szólj hozzá

budapest metál beszámoló metal élmény machine head barba negra koncertez!

2018. ápr 18.

26. LemEZ kritika - Omega Diatribe

írta: Versember
26. LemEZ kritika - Omega Diatribe

Trinity

tirinty.jpgAz Omega Diatribe olyannyira meghatározta a blog életét, hogy nagyon. Az egész KoncertEZ! blog 3. posztja róluk, illetve az Abstract Ritual -ról (2015) szólt, összességében pedig az első magyar lemezkritikát is ők képviselték! Emiatt hála, mert lendületet adott a kezdetekkor és öröm, hogy egy általam nem ismert, de igen tehetséges zenekarról írhattam. Nem volt kérdés, hogy a Trinity (2018) album megjelenése előtt már rendeltem a lemezt és szemernyi kétség sem fért ahhoz sem, hogy lemezkritika is lesz! Megíródott.

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika magyar metál lemez metal trinity omega diatribe

2018. ápr 04.

Talált, süllyedt, Trivium!

írta: Versember
Talált, süllyedt, Trivium!

Az lehet, hogy valami ennyire jó?

735355.jpegAz első Trivium koncertemből egy dolog maradt csak el: a pogó. Szerintem várta is tőlem a zenekar és mintha láttam is volna Matt szemében a csalódottságot. Na jó nem láttam, mert olyan messze voltam, hogy kis túlzással a Pa-dö-dő is tolhatta volna a metált, akkor sem tűnt volna fel. Bár Matt fülei sokathallóak sokatmondóak, így egészen biztos, hogy ha nem is láttam mindent, de tisztán hallottam, hogy a tavalyi KoncertEZ! győztes lemez alkotói odatették, amit hoztak. Rövid beszámoló, mit adtak nekünk a rómaiak floridaiak!

...

Tovább Szólj hozzá

budapest beszámoló metal akvárium turné dürer trivium koncertez koncertez! The Sin and the Sentence

2018. már 26.

12. MindEZ egyben! - Belassulás

írta: Versember
12. MindEZ egyben! - Belassulás

maxresdefault_1.jpgA videóklipeknek is vannak típusai: van a klasszikus történetet elmesélő, az egyre divatosabb szöveges videó (legolcsóbb megoldás) , a szöveges videó, de valamilyen animációval megspékelve (kicsit drágább megoldás) , a promos, ami a legtöbb esetben egy fejlövéssel ér fel, annyira unalmas, a koncert turnét bemutató és/vagy a lemezfelvételt bemutató és van amikor simán belassítják a látnivalót, mert lassan valamiért minden érdekesebb vagy cukibb, lásd lajhár. Na ebből gyűjtöttem össze szigorúan öt darabot, mert az egy kerek szám.

...

Tovább Szólj hozzá

videó videók fatboy slim blind myself amon amarth fozzy mary popkids koncertez mindez egyben

2018. feb 21.

Hiperkarma - Üres

írta: Versember
Hiperkarma - Üres

Barba Negra 02.17.

1462_hiperkarma_logo.gifNagyon régóta járok már Hiperkarma koncertre, viszont még sosem írtam róluk. Ezért úgy döntöttem, hogy a Barba Negra -s összejövetelről írok pár sort. Bérczesi úr már nem a régi, sőt a közönség sem és azt kell mondjam, így nem is a színpadon volt a legnagyobb izgalom. A lenti szösszenetből kiderül, hogy megvertek-e vagy sem?!

...

Tovább Szólj hozzá

budapest kritika magyar koncert zenekar hiperkarma barba negra koncertez koncertez!

2018. feb 10.

25. LemEZ kritika! - Machine Head

írta: Versember
25. LemEZ kritika! - Machine Head

Catharsis

ob_60055c_machine-head-catharsis-digi-lp-400.jpgTalán mondhatom, hogy a metál szeretetének csíráját a Machine Head  ültette el a szívembe , ezért is vártam különösen az új albumot. Meg azért is, mert az Unto the Locust (2011) és a Bloodstone & Diamonds (2014) igazi csalódás volt, mondhatni búbánatos orrbiggyesztés. A kritikusok és főleg a rajongók (akik szintén kritikusok) már rég lemondtak a zenekarról, ezért a legtöbb ismerősömben sem tudtam nagy érdeklődést kiváltani, amikor megemlítettem nekik, hogy jön az új MH lemez. Nekik lett igazuk sajnos, mert ez sem lett a zenekar mester munkája. De nézzük meg miért lett ez olyan, amilyen.

...

Tovább Szólj hozzá

blog lemezkritika kritika lemez album metal új new machine head 2018 barba negra catharsis koncertez lemezez

2018. feb 07.

5. Borítóságok - Deftones

írta: Versember
5. Borítóságok - Deftones

deftones.jpgHa van zenekar, akiket a legkevésbé sem érdekel a lemezborítójuk kinézete, akkor az a Deftones . A tudatmódosítók hatása vagy a szörnyű marketing e az oka annak, hogy értelmetlen, nagyon értelmetlen és legértelmetlenebb kinézetű képek néznek vissza ránk a zenekar lemezeiről - tiszta X-akták! De hozzá kell tenni, hogy mégis van pár elég izgalmas látvány, ami az évek elteltével eggyé vált a zenekarral és még az is elképzelhető, hogy fogok érdekes dolgokat írni ebben a posztban.

...

Tovább Szólj hozzá

blog metál album metal zenekar deftones progesszív ezborító!