Koncert EZ!

Kritikátlan hangnem!

2017. nov 01.

3. EZ nem AZ!

írta: Versember
3. EZ nem AZ!

Az nem kifejezés, mennyire rossz vér

dia1.JPG

Máig egyik leghíresebb szerzeménye Deák Bill Gyulának a Rossz vér című szám, ezért is kaptam fel a fejem, amikor újra hallottam ezt a két szót egymás után a rádióban, vezetés közben, de egészen mást kaptam, minta amit vártam. Valami döbbenetesen rossz dal szólt a hangszórókból és még csak nem is Ganxsta "Döglégy" Zolee   rossz vére volt az. A düh és a szomorúság együtt íratta meg velem ezt a cikket.

...

Tovább Szólj hozzá

kritika ganxsta zolee brains saiid deák bill gyula kartel rácz gergő rossz vér burai krisztián ez nem az

2017. okt 17.

2. BekEZdés - Heaven Street Seven

írta: Versember
2. BekEZdés - Heaven Street Seven

hs7_sajto_15.jpgA Heaven Street Seven az egyik kedvenc alternatív, indie rock együttesem (volt), akiknek a zenében való létjogosultságát az első benyomás alapján nagyon rosszul ítéltem meg. Egyébként összesen négyszer tévedtem, de majd kitérek valamelyik elmélkedésemben melyek voltak ezek a zenekarok. A HS7 a fesztiválok állandó fellépői voltak, közel 20 éven keresztül és nemrég végig gondolva fiatalabb éveim azon részét, amit az ő koncertjeiken dülöngéltem át - nem kis százalékát adták. Nagy mennyiségű slágert írtak, amiket nem tudok unalomig játszani, mert mind zeneileg, mind szövegileg értelmet képviselnek , annak ellenére is, hogy képesek voltak még a Zselé ről (!) is énekelni. Bár hallottam már a tértivevény szót is dalszövegben ( ...

Tovább Szólj hozzá

indie rock heaven street seven hs7 progesszív koncertez bekezdes

2017. okt 05.

KoncertEZ! - Muse

írta: Versember
KoncertEZ! - Muse

Római Olimpiai Stadion - 2013

photo.jpgElső élményem a Muse -tól a Hysteria szám volt és ez a dal meg is határozta a viszonyom a zenekarhoz. Akkoriban a Radiohead -hez hasonlítottam őket, de azóta felnőttem és tudom, hogy azon kívül, hogy mindkettő angol rock zenekar, nem ilyen egyszerű a képlet. Ráadásul a Muse inkább lett a mindenki számára szerethető zenekar, míg a másik mosópor zenekar az alternatív vonalon maradt, bár tény sokat hígultak már azóta. De most a Muse-ról és egy gigantikus koncertről lesz szó . A Led Zeppelin koncertje ehhez képest baráti összejövetel a haver garázsában!

...

Tovább Szólj hozzá

zene rock koncert videó muse 2013 progesszív koncertez római olimpiai stadion

2017. sze 26.

21. LemEZ kritika! - Prophets of Rage

írta: Versember
21. LemEZ kritika! - Prophets of Rage

Prophets of Rage

pof.pngA Prophets of Rage nem más miatt jött létre, mint az ostoba amerikai vezetés és persze az igazi “amerika kapitány”, Trump miatt. Ez így, azért elég jól hangzik és (hát persze!) a médiában is megfelelő fényt kap. Tehát egy jó adag marketing és egy adag amerikai józan gondolkodás avagy eszme miatt megalakuló szupercsapat A-Team supergroup miatt lett egy elég szórakoztató lemezünk idén. Nagyon vártam a megjelenést, mert tudtam, hogy a NovaRock -on láthatom őket és majd jól beleszövöm a tapasztalataimat...de az élményeim, velünk együtt áztak el a szó szoros és átvitt és mindenféle értelmében.

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika hip-hop kritika rock lemez rap koncertez prophets of rage

2017. sze 14.

4. FedEZd fel! - Marcello's Mystical Mind

írta: Versember
4. FedEZd fel! - Marcello's Mystical Mind

Avagy, a progresszív rockban mindig bízhatsz!

boritofoto_vortex.jpgAkik ismernek, azok tudják, hogy a progresszív rock zene a kedvenc stílusom. Ezért is és, mert a Marcello’s Mysticial Mind egy rohadt jó zenekar, olyan örömmel írok róluk, hogy a fülemen csordul ki a boldogság. Nem is értem, hogy a fenébe lehet az, hogy még csak lenge szellőként sem hallottam a zenekarról. Mi az oka annak, hogy egy ilyen kreatív, tehetséges zenekar, periférián kívül esik?! Az a meggyőződésem, hogy nem vagyunk elég mennyiségű minőségi zenével ellátva, hogy megengedjük magunknak, hogy partvonalon kívül legyenek! Ha egy apró lépést tettem a felé, hogy ez a zenekar megkapja a kellő média figyelmet, már megérte ez a cikk!

...

Tovább Szólj hozzá

kritika magyar rock lemez zenekar progesszív koncertez fedezdfel marcellos mystical mind

2017. aug 30.

3. FedEZd fel! - Amberjack

írta: Versember
3. FedEZd fel! - Amberjack

Avagy, hogyan képes hangulattá tenni!

amberjack-band-2017-01.jpgAz Amberjack -et első hallgatás után - magam sem tudom miért - egyszerűen félretettem. Az idő sem úgy hozta, hogy foglalkozzak a zenekarral. Aztán belevágtam újra a dalok feldolgozásába és mintha egy teljesen új világ fogadott volna. Az Amberjack számomra egy kézzel fogható együttes, akik pontosan tudják mit akarnak - játszani! Egy igen kellemes meglepetés minden zenekedvelő számára!

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene kritika rock blues zenekar hardrock rock & roll koncertez amberjack fedezdfel

2017. aug 29.

2. EZ nem AZ!

írta: Versember
2. EZ nem AZ!

A Wellhello keményebb, mint a metál!

szabadsagra-megy-a-wellhello-01091105.jpgAz elmúlt időszakban több videó is napvilágot hallott és látott. Természetesen ádáz tekintetekkel figyelem az újdonságokat, ezért rávetettem magam az általam kedvelt zenekarok újdonságaira. Na meg egy kicsit ki is tekintettem a komfort zónámból, ezért is születhetett meg ez a poszt. Mindig is érdekelt, hogyan oldja meg egy zenekar, hogy egy rövidfilmbe miként zsúfol bele egy egész történetet, ami izgalmas, esetleg fordulatos is és erre mindössze alig 4-5 perce van. Az első posztban , ebben a témakörben a Road kontra Korn , illetve a kevesebb, néha több párharcot vettem figyelembe. Most egy másik szemszögből világítom meg a dolgokat. Lássuk most is a több pénz és a kevesebb fog nyerni?

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene kritika videó videók klip új miénk a világ eznemaz trivium wellhello koncertez useme ez nem az régi szőke The Heart From Your Hate

2017. aug 09.

4. Borítóságok - August Burns Red

írta: Versember
4. Borítóságok - August Burns Red

banda.jpgSok-sok érdekesebb lemezborító várakozik, hogy megmutassa magát itt, mint az August Burns Red metalcora banda látványosságai, de úgy éreztem van mit tanulni a grafikusaiktól is. Mint korábban említettem már szeretem, ha az elejétől kezdve ugyanaz a motívum visszaköszön és az ABR-nél van egy valami, ami minden esetben ismétli önmagát. Az amerikai együttes szerintem már eleve egy profin felépített pályán indult el, aminek köszönhető az is, hogy csak remek lemezeket adtak ki és azokat megfelelően csomagolták. A különlegesség a mai posztban, hogy amikor ezt olvassátok az utolsó (legrissebb) lemez még ki sem jött! (Magic!)

...

Tovább Szólj hozzá

blog metál album metalcore august burns red ezborító!

2017. aug 02.

19. LemEZ kritika! - Stone Sour

írta: Versember
19. LemEZ kritika! - Stone Sour

Hydrograd

hydrograd.jpgA Stone Sour jóval régebb óta létezik, mint azt sokan gondolnánk. 1992-ben történt, hogy Corey Taylor ( Slipknot ) Josh barátjával megalapította a zenekart, majd sokáig úgy is hagyta parlagon. A Slipknot “szünetében” kelt újra életre 2000 környékén és azóta szinte megállíthatatlan. Az új lemez legalább is majdnem az lett. Menjünk végig számokról, számokra, mert úgy jobban kiteljesedik a kép, hogy miért nem tökéletes az Hydrograd (2017) .

...

Tovább Szólj hozzá

blog lemezkritika kritika metál lemez album stone sour koncertez lemezez hydrograd

2017. júl 26.

10. MindEZ egyben! - Te mi a ****t csinálsz?

írta: Versember
10. MindEZ egyben! - Te mi a ****t csinálsz?

robert-trujilo.jpgOlykor a legnagyobbak is hibáznak és most nem a zenére gondolok. Amikor a Metallica egyik videóját újra megnéztem, akkor olyat vettem észre, amit sokszor kiszúrtam már, csak mindig elsiklottam felette. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg videót lehetne összegyűjteni még ebből a témából, de első körben azokat szedtem össze, amikre tisztán emlékszem és mindig jókat nevetek magamban, amikor felidézem őket. Ráadásul a legjobb, hogy nagy kedvenceim állnak most a rivaldafényben, így senki nem vádolhat azzal, hogy direkt mindig a szar, semmit mondó, üres elektronikus zenét húzom le... vagyis senkit sem fogok kímélni. Következzenek tehát a videós bakik rövid, ám szerintem annál érdekesebb gyűjteménye!

...

Tovább Szólj hozzá

hiba zene videó deftones metallica bakik machine head mindez egyben halo on fire mudvanye not falling ddays turn blue to gray be quite and drive