Koncert EZ!

1-2, 1-2, 8, nyolc, nyolcassss!

2017. máj 20.

9. MindEZ egyben! - Sorozat zenék

írta: Versember
9. MindEZ egyben! - Sorozat zenék

oboyghyzrnix.jpgAz igazán jó sorozatok, hasonlóan minőségi intro-t érdemelnek. Onnan tudom, hogy valami jó, hogy nem futok el még pisilni a kezdés előtt, mert bár milliószor láttam már, így is hallani és látni akarom újra és újra. A Pavlovi-reflexek itt is bebizonyosodnak, hogy bizony léteznek. Ki ne emlékezne a Játék határok nélkül zenéjére vagy akár a Dallas -ra! (Ez meg a Galla-féle! ) Meghallottuk és már folyt a nyálunk és tudtuk, hogy nem állunk fel onnan addig, amíg a betűk meg nem jelennek a végén. Most kifejezetten sorozatokból gyűjtöttem össze párat. Lehet vannak jobbak, sőt biztos, mert a Californication (Kaliforgia) zenéje is bekerült, de azért az igazán nagyokat is felvonultatom!

...

Tovább Szólj hozzá

blog intro filmzene minden gyűjtemény dexter kaliforgia filmzenék band of brothers aranyélet califonication game of thrones elit alakulat trónok harca koncertez mindez egyben

2017. máj 01.

1. FedEZd fel! - Mörpava

írta: Versember
1. FedEZd fel! - Mörpava

Avagy szeresd az asszimetrikus jazzt!

A FedEZd fel! ugyanazzal a céllal indul útnak, mint amit a régi blogom is szolgált - megjelenési felületet adni olyan zenekaroknak, akik megérdemelnék a szélesebb figyelmet. Sose lehet tudni éppen kihez jut így a zenekara hírneve! Saját bőrömön tapasztaltam mennyire nehéz egy zenekart megismertetni az emberekkel. Hiába élünk az internet korában, önmagában az nagyon kevés. Én magam is lelkes felhasználója vagyok és keresem az elbújó vagy nem látszó zenakarokat, de ritkán találok jó újdonságot. Az Angertea jó példa arra, hogy mennyire láthatatlanok néha együttesek. Szerintem az egyik legjobb progresszív zenekar Magyarországon, mégsem ismertem őket sokáig és attól még, hogy kivételesen jó zenekar, gondolom a most olvasók közül sem sokan ...

Tovább Szólj hozzá

zene jazz magyar zenekar asszimetrikus fedezdfel mörpava

2017. ápr 26.

18. LemEZ kritika! - Mastodon

írta: Versember
18. LemEZ kritika! - Mastodon

Emperor of Sand

mastodon-emperor-of-sand.jpgA Mastodon olyan koncept lemezt adott ki a kezéből, ami nálam lehet az év lemeze lesz. A téma kemény és sokakat érintő, a lemez viszont hű ehhez az iszonyathoz. A rák elleni harcról és elbukásáról vagy megváltó vereségéről szól. Mégsem egy nyomasztó és sötét anyagot hallgatok nap, mint nap. Azt hiszem rájöttem, hogyan tudták megoldani, hogy ne roppanjunk össze a teher alatt. Nagyszerű alkotás, kevésbé értékes kritikája következik.

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene lemezkritika kritika metál lemez album metal mastodon progesszív koncertez emperor of sand

2017. ápr 12.

17. LemEZ kritika! - Darkest Hour

írta: Versember
17. LemEZ kritika! - Darkest Hour

Godless Prophets & The Migrant Flora

darkest_hour.jpgA Darkest Hour az a tipikusan death metal zenekar, akiket jó hallgatni a maguk egyszerűségében. Nem csinálnak nagy dolgokat, csak magabiztosan hozzák a saját kis darálós, hörgős témáikat, minimális, ám jóívű dallamokkal. Az aranyközéputat kiválasztják és végigmennek rajta (általában). A feleslegesen kimondhatatlanul hosszú, Godless Prophets & The Migrant Flora nevű (ezután csak GPTHF) album beszámolója következik. Nyomokban igényes megfogalmazást tartalmaz.

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika kritika album metal death metal darkest hour koncertez lemezez Godless Prophets & The Migrant Flora

2017. már 30.

16. LemEZ kritika! - Elefánt

írta: Versember
16. LemEZ kritika! - Elefánt

Minden

a4224140853_16.jpgAz Elefánt zenekar nekem a Szex című számmal robbant be és tiport el. Majd a Bordahajtogató is feltűnt és akkor tudtam, hogy valami elindult bennem. Szendrői Csaba hangja valahogy más volt, olyan furcsán szerethető. A szövegek is érdekesek és, ha nem is a legmélyebb gondolatok szántják sokszor, azért nem tudsz mellettük csak úgy elmenni. Érett már egy ideje, hogy elkészüljön ez a kritika a 3. nagylemezükről. Ez itt a Minden .

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika magyar lemez album minden elefánt zenekar alternatív lemezez

2017. már 21.

8. MindEZ egyben! - Rajzolt dalok

írta: Versember
8. MindEZ egyben! - Rajzolt dalok

james-brown-animation-music-video-5.jpgMivel Gróf Balázs új animációs videóval rukkolt elő, ezért rögtön jött a válasz a fel nem tett kérdésemre. Biztosan sokkal, de sokkal több animációs videó is van, mint amiket összeraktam, de egy-kettő azonnal beugrott és a FB oldalra linkelt Kvelertak Blodtorst is ide jött volna, de azt már nem mutatom meg. Tessék a FB oldalt is böngészgetni, ne kelljen már keménykednem!

...

Tovább Szólj hozzá

blog video metál animáció gyűjtemény metallica linkin park gorillaz blind myself heaven street seven obituary gróf balázs billy talent puscifer koncertez mindez egyben

2017. már 15.

3. Borítóságok - Vad fruttik

írta: Versember
3. Borítóságok - Vad fruttik

vad-fruttik-kompkoncert-original-66804.jpgNem sok magyar előadó mondhatja el magáról, hogy az évek során folyamatosan a köztudatba tud maradni és nem Ákosnak hívják. Ezért is, na meg mert szeretem is a Vad fruttikat , úgy döntöttem ők lesznek a következő borító elemzős poszt főhősei. Az eddigiekhez képest annyi változik, hogy a Vad fruttik kicsit sem követi a legyen minden egységes vonalat - sőt nagy ívben tesznek rá. Inkább improvizálnak albumomként, hogy nekünk (értsd: önjelült zenekritikusoknak) legyen min csámcsognunk. Lássuk az agresszív gyümölcsö k a képi világát!

...

Tovább Szólj hozzá

borító vad fruttik rózsika koncertez ezborító!

2017. már 09.

7. MindEZ egyben! - A gyenge nők

írta: Versember
7. MindEZ egyben! - A gyenge nők

nok.jpgLemmy önéletrajzában a nőkről és a hozzájuk fűzött viszonyáról sok szó esik. Megszállottan szerette a nőket, de az igazán őrültekért volt oda. Csak, hogy egyet említsek közülük Wendy O'Williams , akivel egy közös számot be is linkeltem . Azonban nem kell nagyon messzire menni az időben, hogy hozzá hasonló férfias keménységgel megáldott énekesnőket találjunk. Most egy nappal nőnap után, tisztelgés a mélytorkú (nem úgy) hölgyek előtt!

...

Tovább Szólj hozzá

metál nők modern metal nőnap otep motörhead metalcore lemmy the agonist white line fever shamaya jinjer mindez egyben

2017. már 02.

1. KönyvEZ! -White Line Fever

írta: Versember
1. KönyvEZ! -White Line Fever

Lemmy önéletrajzi könyve

lemmyke.jpgNemrég fejeztem be a világ legjobb barátnőjétől kapott White Line Fever - Lemmy önéletrajzi könyvet és azt kell mondanom, hogy az egyik legérdekesebb, amit valaha olvastam. Imádom az orosz írók nehézkes, tömör és gondolkodtató leírásait és lám most egy könnyed, gyorsan olvasható könyvet kaptam, amiben egy nem túl szép (sőt egy lista szerint a legrondább) rocker a főszereplő. És mégis ez a fajta könnyedség, vicces, de érdekes sztorikkal megspékelt irományt még kötelező olvasmányként is el tudnám képzelni az iskolákban. Tuti, hogy minden gyerek elolvasná, de még emlékezne is rá!

...

Tovább Szólj hozzá

könyv rock metal önéletrajz motörhead lemmy white line fever koncertez könyvez könyvez!

2017. feb 05.

15. LemEZ kritika! - Pain of Salvation

írta: Versember
15. LemEZ kritika! - Pain of Salvation

In the Passing Light of day

painofsalvationinthepassing.jpgA Pain Of Salvation zenekar munkásságát talán illene ismernem, de nem így van. A nevük ismerősen csengett, valahányszor megláttam egy plakáton, vagy beszéltek róla egy társaságban, de akármennyire is próbálom belemagyarázni, hogy ismerek tőlük dalokat, nem így van. Tehát ez a mostani kritika sem lesz képes arra, hogy az előző lemezekkel összehasonlításként szolgáljon. Arra viszont bátorkodtam, hogy az In the Passing Light of day lemezt az egekig dicsérjem. Másról nem fog szólni, ezért akinek tetszik, ne vegye metálra!

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika metál lemez album pain of salvation progesszív lemezez In the Passing Light of day