Koncert EZ!

1-2, 1-2, 8, nyolc, nyolcassss!

2017. aug 30.

3. FedEZd fel! - Amberjack

írta: Versember
3. FedEZd fel! - Amberjack

Avagy, hogyan képes hangulattá tenni!

amberjack-band-2017-01.jpgAz Amberjack -et első hallgatás után - magam sem tudom miért - egyszerűen félretettem. Az idő sem úgy hozta, hogy foglalkozzak a zenekarral. Aztán belevágtam újra a dalok feldolgozásába és mintha egy teljesen új világ fogadott volna. Az Amberjack számomra egy kézzel fogható együttes, akik pontosan tudják mit akarnak - játszani! Egy igen kellemes meglepetés minden zenekedvelő számára!

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene kritika rock blues zenekar hardrock rock & roll koncertez amberjack fedezdfel

2017. aug 29.

2. EZ nem AZ!

írta: Versember
2. EZ nem AZ!

A Wellhello keményebb, mint a metál!

szabadsagra-megy-a-wellhello-01091105.jpgAz elmúlt időszakban több videó is napvilágot hallott és látott. Természetesen ádáz tekintetekkel figyelem az újdonságokat, ezért rávetettem magam az általam kedvelt zenekarok újdonságaira. Na meg egy kicsit ki is tekintettem a komfort zónámból, ezért is születhetett meg ez a poszt. Mindig is érdekelt, hogyan oldja meg egy zenekar, hogy egy rövidfilmbe miként zsúfol bele egy egész történetet, ami izgalmas, esetleg fordulatos is és erre mindössze alig 4-5 perce van. Az első posztban , ebben a témakörben a Road kontra Korn , illetve a kevesebb, néha több párharcot vettem figyelembe. Most egy másik szemszögből világítom meg a dolgokat. Lássuk most is a több pénz és a kevesebb fog nyerni?

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene kritika videó videók klip új miénk a világ eznemaz trivium wellhello koncertez useme ez nem az régi szőke The Heart From Your Hate

2017. aug 09.

4. Borítóságok - August Burns Red

írta: Versember
4. Borítóságok - August Burns Red

banda.jpgSok-sok érdekesebb lemezborító várakozik, hogy megmutassa magát itt, mint az August Burns Red metalcora banda látványosságai, de úgy éreztem van mit tanulni a grafikusaiktól is. Mint korábban említettem már szeretem, ha az elejétől kezdve ugyanaz a motívum visszaköszön és az ABR-nél van egy valami, ami minden esetben ismétli önmagát. Az amerikai együttes szerintem már eleve egy profin felépített pályán indult el, aminek köszönhető az is, hogy csak remek lemezeket adtak ki és azokat megfelelően csomagolták. A különlegesség a mai posztban, hogy amikor ezt olvassátok az utolsó (legrissebb) lemez még ki sem jött! (Magic!)

...

Tovább Szólj hozzá

blog metál album metalcore august burns red ezborító!

2017. aug 02.

19. LemEZ kritika! - Stone Sour

írta: Versember
19. LemEZ kritika! - Stone Sour

Hydrograd

hydrograd.jpgA Stone Sour jóval régebb óta létezik, mint azt sokan gondolnánk. 1992-ben történt, hogy Corey Taylor ( Slipknot ) Josh barátjával megalapította a zenekart, majd sokáig úgy is hagyta parlagon. A Slipknot “szünetében” kelt újra életre 2000 környékén és azóta szinte megállíthatatlan. Az új lemez legalább is majdnem az lett. Menjünk végig számokról, számokra, mert úgy jobban kiteljesedik a kép, hogy miért nem tökéletes az Hydrograd (2017) .

...

Tovább Szólj hozzá

blog lemezkritika kritika metál lemez album stone sour koncertez lemezez hydrograd

2017. júl 26.

10. MindEZ egyben! - Te mi a ****t csinálsz?

írta: Versember
10. MindEZ egyben! - Te mi a ****t csinálsz?

robert-trujilo.jpgOlykor a legnagyobbak is hibáznak és most nem a zenére gondolok. Amikor a Metallica egyik videóját újra megnéztem, akkor olyat vettem észre, amit sokszor kiszúrtam már, csak mindig elsiklottam felette. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg videót lehetne összegyűjteni még ebből a témából, de első körben azokat szedtem össze, amikre tisztán emlékszem és mindig jókat nevetek magamban, amikor felidézem őket. Ráadásul a legjobb, hogy nagy kedvenceim állnak most a rivaldafényben, így senki nem vádolhat azzal, hogy direkt mindig a szar, semmit mondó, üres elektronikus zenét húzom le... vagyis senkit sem fogok kímélni. Következzenek tehát a videós bakik rövid, ám szerintem annál érdekesebb gyűjteménye!

...

Tovább Szólj hozzá

hiba zene videó deftones metallica bakik machine head mindez egyben halo on fire mudvanye not falling ddays turn blue to gray be quite and drive

2017. júl 05.

VOLT már jobb, de a karszalag szép!

írta: Versember
VOLT már jobb, de a karszalag szép!

10 éve és most VOLT!

karsz.jpgAz első VOLT fesztiválom óta nem csak én változtam meg. A soproni éves összejövetel már egy másik arcát mutatja, ami bizonyos dolgokban előre lépés, máshol visszalépés. Megpróbálom összevetni a több, mint 10 évvel ezelőtti és a 2017-es évi fesztivál közötti életérzést. A siker nem garantált. Továbbá megpróbálom a "volt"-os szóvicceket kihagyni. Ez sokkal nagyobb kihívás lesz azt hiszem!

...

Tovább Szólj hozzá

blog koncert beszámoló fesztivál élmény volt linkin park volt fesztivál subscribe ektomorf enter shikari koncertez!

2017. jún 18.

Gyerekkor upgrade a Nova Rock-on!

írta: Versember
Gyerekkor upgrade a Nova Rock-on!

A System of a Down az új jó!

134860141128103214_nr_2015_logo_new.jpgKicsit sem próbáltam leplezni első Nova Rock és ezzel együtt első System of a Do w n koncertem előtti izgalmam. Mint, aki új vesét kap, úgy vártam a pénteki napot! Jóbarátaim révén jött szembe a lehetőség, hogy ifjúságom egyik meghatározó zenekarával "találkozzak" és egyben megismerjem milyen a fesztivál sógoréknál. Élményeimet lentebb rögzítem, bitek és bájtok formájában!

...

Tovább Szólj hozzá

blog rock metál koncert beszámoló élmény zenekar nova rock system of a down kreator koncertez prophets of rage koncertez! nova rock 2017

2017. máj 20.

9. MindEZ egyben! - Sorozat zenék

írta: Versember
9. MindEZ egyben! - Sorozat zenék

oboyghyzrnix.jpgAz igazán jó sorozatok, hasonlóan minőségi intro-t érdemelnek. Onnan tudom, hogy valami jó, hogy nem futok el még pisilni a kezdés előtt, mert bár milliószor láttam már, így is hallani és látni akarom újra és újra. A Pavlovi-reflexek itt is bebizonyosodnak, hogy bizony léteznek. Ki ne emlékezne a Játék határok nélkül zenéjére vagy akár a Dallas -ra! (Ez meg a Galla-féle! ) Meghallottuk és már folyt a nyálunk és tudtuk, hogy nem állunk fel onnan addig, amíg a betűk meg nem jelennek a végén. Most kifejezetten sorozatokból gyűjtöttem össze párat. Lehet vannak jobbak, sőt biztos, mert a Californication (Kaliforgia) zenéje is bekerült, de azért az igazán nagyokat is felvonultatom!

...

Tovább Szólj hozzá

blog intro filmzene minden gyűjtemény dexter kaliforgia filmzenék band of brothers aranyélet califonication game of thrones elit alakulat trónok harca koncertez mindez egyben

2017. máj 19.

2. FedEZd fel! - Deep Glaze

írta: Versember
2. FedEZd fel! - Deep Glaze

Avagy, hogyan tömjük be azt, amiről nem tudtok, hogy be kell tömni!

deep_glaze_2.jpgÚjfent egy másik zenei stílust hallgattam meg magammal és beszéltem át. A Deep Glaze a nem is tudom mit képvisel pontosan. Kicsit a klasszikus soft rock, az alternatív és a kísérletező kémcsövek között helyezkedik el - éppen melyikhez áll közelebb, azt az adott alkotás mondja meg. Sőt néha szinte Carbonfools -i hatások is jellemzik máskor meg a filmek képkockái között húzzák meg magukat. De kezdjük az ele...valahonnan kezdjük el!

...

Tovább Szólj hozzá

blog kritika magyar rock lemez album alternatív pressure feltörekvő progesszív koncertez deep glaze fedezdfel

2017. máj 01.

1. FedEZd fel! - Mörpava

írta: Versember
1. FedEZd fel! - Mörpava

Avagy szeresd az asszimetrikus jazzt!

A FedEZd fel! ugyanazzal a céllal indul útnak, mint amit a régi blogom is szolgált - megjelenési felületet adni olyan zenekaroknak, akik megérdemelnék a szélesebb figyelmet. Sose lehet tudni éppen kihez jut így a zenekara hírneve! Saját bőrömön tapasztaltam mennyire nehéz egy zenekart megismertetni az emberekkel. Hiába élünk az internet korában, önmagában az nagyon kevés. Én magam is lelkes felhasználója vagyok és keresem az elbújó vagy nem látszó zenakarokat, de ritkán találok jó újdonságot. Az Angertea jó példa arra, hogy mennyire láthatatlanok néha együttesek. Szerintem az egyik legjobb progresszív zenekar Magyarországon, mégsem ismertem őket sokáig és attól még, hogy kivételesen jó zenekar, gondolom a most olvasók közül sem sokan ...

Tovább Szólj hozzá

zene jazz magyar zenekar asszimetrikus fedezdfel mörpava