Koncert EZ!

Kritikátlan hangnem!

2018. már 26.

12. MindEZ egyben! - Belassulás

írta: Versember
12. MindEZ egyben! - Belassulás

maxresdefault_1.jpgA videóklipeknek is vannak típusai: van a klasszikus történetet elmesélő, az egyre divatosabb szöveges videó (legolcsóbb megoldás) , a szöveges videó, de valamilyen animációval megspékelve (kicsit drágább megoldás) , a promos, ami a legtöbb esetben egy fejlövéssel ér fel, annyira unalmas, a koncert turnét bemutató és/vagy a lemezfelvételt bemutató és van amikor simán belassítják a látnivalót, mert lassan valamiért minden érdekesebb vagy cukibb, lásd lajhár. Na ebből gyűjtöttem össze szigorúan öt darabot, mert az egy kerek szám.

...

Tovább Szólj hozzá

videó videók fatboy slim blind myself amon amarth fozzy mary popkids koncertez mindez egyben

2018. feb 21.

Hiperkarma - Üres

írta: Versember
Hiperkarma - Üres

Barba Negra 02.17.

1462_hiperkarma_logo.gifNagyon régóta járok már Hiperkarma koncertre, viszont még sosem írtam róluk. Ezért úgy döntöttem, hogy a Barba Negra -s összejövetelről írok pár sort. Bérczesi úr már nem a régi, sőt a közönség sem és azt kell mondjam, így nem is a színpadon volt a legnagyobb izgalom. A lenti szösszenetből kiderül, hogy megvertek-e vagy sem?!

...

Tovább Szólj hozzá

budapest kritika magyar koncert zenekar hiperkarma barba negra koncertez koncertez!

2018. feb 07.

5. Borítóságok - Deftones

írta: Versember
5. Borítóságok - Deftones

deftones.jpgHa van zenekar, akiket a legkevésbé sem érdekel a lemezborítójuk kinézete, akkor az a Deftones . A tudatmódosítók hatása vagy a szörnyű marketing e az oka annak, hogy értelmetlen, nagyon értelmetlen és legértelmetlenebb kinézetű képek néznek vissza ránk a zenekar lemezeiről - tiszta X-akták! De hozzá kell tenni, hogy mégis van pár elég izgalmas látvány, ami az évek elteltével eggyé vált a zenekarral és még az is elképzelhető, hogy fogok érdekes dolgokat írni ebben a posztban.

...

Tovább Szólj hozzá

blog metál album metal zenekar deftones progesszív ezborító!

2018. jan 31.

4. EZ nem AZ!

írta: Versember
4. EZ nem AZ!

A szólók nyomában

maxresdefault.jpgAz utóbbi napokban Jonathan Davis és Mike Shinoda is kiadott egy-egy (három) dalt. Nem mintha bárki kérte volna ezeket, ugyanis valljuk be, ha Jonathan-t akarjuk hallani, akkor szóljon a Korn , ha pedig Mike-ot, akkor pedig dübörögjön a Linkin Park . Mármint az eredeti, ami már nem lehet soha olyan. Nagyjából erről fog szólni most ez a poszt, amivel biztosan nem fogok mindenkinek megfelelni.

...

Tovább Szólj hozzá

blog vélemény linkin park korn szóló eznemaz jonathan davis mike shinoda koncertez

2018. jan 25.

24. LemEZ kritika! - Asking Alexandria

írta: Versember
24. LemEZ kritika! - Asking Alexandria

Asking Alexandria

askingalexandriaselftitledcd.jpgVannak zenekarok, akiknél pontosan tudom, hogy melyik számukat hallottam először és még arra is képes vagyok, hogy megmondjam ki mutatta meg először. Egy szokásos Golyó buli (rock est) előtti iszogatás volt barátokkal és egyszer csak a nevezzük nevén a gyereket, Bandi azt mondja nekem, atomrészeg enyhén spicces állapotban: "Ezt hallgasd meg... jó a szintis rész kicsit buzis, de azért tetszeni fog" és betette a VHS-t a youtube lejátszóba és megszólalt a The Final Episode szám. Nekem tényleg nem kellett több, ezzel a szuper marketinggel megfogott. Azóta hallgatok Asking Alexandria -t.

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene lemezkritika kritika hardcore lemez asking alexandria koncertez lemezez

2018. jan 04.

11. MindEZ egyben! - Zenében vers

írta: Versember
11. MindEZ egyben! - Zenében vers

1206blindgergo.jpgNagyon sok verset írtam már és nagyon sokszor próbáltam dalszöveget is írni. De egyet sem sikerült, pedig verset közel kétszázat is papírra vetettem és sokszor tollvéget rágtam el, hátha az majd segít az alkotásban. Hasonló a két szöveg formaisága, nekem mégis egy megfejthetetlen talány maradt. Voltak/vannak nálam sokkal tehetségesebb előadók, akik egy-egy egyébként is jól sikerült szerzeményt, tovább népszerűsítettek. A gyűjteményemnél biztos több van, de azért így is kellett gondolkoznom, hogy kiket vegyek ide. Bővíteni a sorozatot ér!

...

Tovább Szólj hozzá

cseh tamás józsef attila pilinszky jános gyűjtemény blind myself 30y szabó balázs ne félj punnanymassif csönded vagyok ágnesvanilla tudod hogy nincs bocsánat koncertez mindez egyben counter clockwise bereményigéza akasszátok föl a királyokat

2017. dec 31.

Arany-EZ! 2017

írta: Versember
Arany-EZ! 2017

25552837_829654463860855_1529203066_o.png

A tavalyi Arany-EZ! egészen másmilyen volt, mint az idei, mert idén a lemezkritikák száma alacsony lett, tehát nem lett magas. Ez az év, inkább a kiegészítő posztokból állt. A BekEZdés, az EZ nem AZ!  a Borítóságok   és egyéb posztokkal kiegészültek a sorozatok, ezért is maradt kevesebb idő a kritikákra . De valójában nem is volt olyan pillanat az évben, amikor epekedve vártam volna egy megjelenést. Egy-egy jobb lemez elől persze nem futok el, de sokszor a betervezett posztok azért hiúsultak meg, mert vagy elmúlt az aktualitásuk vagy egyszerűen csak szörnyen semmitmondóak voltak, amiről nem tudtam mit írni, lásd az August Burns Red új lemeze. Már a falba ütöttem a fejemet, de semmire se jutottam velük. Ennek ellenére, azért voltak szép ...

Tovább Szólj hozzá

zene koncert díj zenekar zenekarok koncertez aranyez aranyez2017

2017. dec 19.

23. LemEZ kritika! - Apey & the Pea

írta: Versember
23. LemEZ kritika! - Apey & the Pea

HEX

hex.jpgAz Apey and the Pea -ről pontosan azt mondhattam el eddig, mint megannyi zenekarról: hallottam a nevüket, láttam őket a plakátokon, tudtam tehát, hogy léteznek, de ebben ki is merült minden ismeretem róluk. Aztán, amikor az új lemezmegjelenésről, a HEX -ről hallani lehetett és áradoztak róla a különböző zenei portálok, belehallgattam egy-egy dalukba. Na jó, konkrétan a Slaves -be és rögtön tudtam, hogy ez valami jól sikerült bandázás, amit eddig sajnos kihagytam. Tehát egyértelmű volt, hogy beruházok egy korongba és nem tudom miért, de idáig vártam rá. Ma azonban eljött a pillanat, hogy elmondjam a véleményem arról a lemezről, ami többet ér, mint egy arany kecske!

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika magyar rock album metal zenekar hex stoner apey koncertez apeyandthepea

2017. nov 27.

22. LemEZ kritika! - Trivium

írta: Versember
22. LemEZ kritika! - Trivium

The Sin And The Sentence

trivium.jpgA Trivium -ról szerintem még sosem írtam lemezkritikát, pedig egy időben hallgattam a füles Matt énekeit, persze csak módjával. Aztán amikor az új album kijött és csepegtették a dalokat, úgy voltam vele, hogy lehet, hogy terítékre kerülnek, de majd meglátjuk. Az első dalok között jött ki a lemez címadó dal is a The Sin And The Sentence , ami eléggé rendbe tette a lelkemet (főleg a szólóval a végén), de aztán mégis megfeledkeztem a megjelenés dátumáról, ezért is vagyok most megcsúszva ezzel a kritikával. Aztán jó pár hete egy barátom szólt, hogy lehet érdemes lenne ezt az albumot meghallgatni, mert aránylag nem lett szar, viszont rohadt jó lett. A tanácsot megfogadtam és nem bántam meg! Ez kérem szépen egy hibátlan lemez lett és le ...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika rock metál lemez metal zenekar trivium koncertez lemezez The Sin and the Sentence

2017. nov 01.

3. EZ nem AZ!

írta: Versember
3. EZ nem AZ!

Az nem kifejezés, mennyire rossz vér

dia1.JPG

Máig egyik leghíresebb szerzeménye Deák Bill Gyulának a Rossz vér című szám, ezért is kaptam fel a fejem, amikor újra hallottam ezt a két szót egymás után a rádióban, vezetés közben, de egészen mást kaptam, minta amit vártam. Valami döbbenetesen rossz dal szólt a hangszórókból és még csak nem is Ganxsta "Döglégy" Zolee   rossz vére volt az. A düh és a szomorúság együtt íratta meg velem ezt a cikket.

...

Tovább Szólj hozzá

kritika ganxsta zolee brains saiid deák bill gyula kartel rácz gergő rossz vér burai krisztián ez nem az