Koncert EZ!

Kritikátlan hangnem!

2018. jan 25.

24. LemEZ kritika! - Asking Alexandria

írta: Versember
24. LemEZ kritika! - Asking Alexandria

Asking Alexandria

askingalexandriaselftitledcd.jpgVannak zenekarok, akiknél pontosan tudom, hogy melyik számukat hallottam először és még arra is képes vagyok, hogy megmondjam ki mutatta meg először. Egy szokásos Golyó buli (rock est) előtti iszogatás volt barátokkal és egyszer csak a nevezzük nevén a gyereket, Bandi azt mondja nekem, atomrészeg enyhén spicces állapotban: "Ezt hallgasd meg... jó a szintis rész kicsit buzis, de azért tetszeni fog" és betette a VHS-t a youtube lejátszóba és megszólalt a The Final Episode szám. Nekem tényleg nem kellett több, ezzel a szuper marketinggel megfogott. Azóta hallgatok Asking Alexandria -t.

...

Tovább Szólj hozzá

blog zene lemezkritika kritika hardcore lemez asking alexandria koncertez lemezez

2018. jan 04.

11. MindEZ egyben! - Zenében vers

írta: Versember
11. MindEZ egyben! - Zenében vers

1206blindgergo.jpgNagyon sok verset írtam már és nagyon sokszor próbáltam dalszöveget is írni. De egyet sem sikerült, pedig verset közel kétszázat is papírra vetettem és sokszor tollvéget rágtam el, hátha az majd segít az alkotásban. Hasonló a két szöveg formaisága, nekem mégis egy megfejthetetlen talány maradt. Voltak/vannak nálam sokkal tehetségesebb előadók, akik egy-egy egyébként is jól sikerült szerzeményt, tovább népszerűsítettek. A gyűjteményemnél biztos több van, de azért így is kellett gondolkoznom, hogy kiket vegyek ide. Bővíteni a sorozatot ér!

...

Tovább Szólj hozzá

cseh tamás józsef attila pilinszky jános gyűjtemény blind myself 30y szabó balázs ne félj punnanymassif csönded vagyok ágnesvanilla tudod hogy nincs bocsánat koncertez mindez egyben counter clockwise bereményigéza akasszátok föl a királyokat

2017. dec 31.

Arany-EZ! 2017

írta: Versember
Arany-EZ! 2017

25552837_829654463860855_1529203066_o.png

A tavalyi Arany-EZ! egészen másmilyen volt, mint az idei, mert idén a lemezkritikák száma alacsony lett, tehát nem lett magas. Ez az év, inkább a kiegészítő posztokból állt. A BekEZdés, az EZ nem AZ!  a Borítóságok   és egyéb posztokkal kiegészültek a sorozatok, ezért is maradt kevesebb idő a kritikákra . De valójában nem is volt olyan pillanat az évben, amikor epekedve vártam volna egy megjelenést. Egy-egy jobb lemez elől persze nem futok el, de sokszor a betervezett posztok azért hiúsultak meg, mert vagy elmúlt az aktualitásuk vagy egyszerűen csak szörnyen semmitmondóak voltak, amiről nem tudtam mit írni, lásd az August Burns Red új lemeze. Már a falba ütöttem a fejemet, de semmire se jutottam velük. Ennek ellenére, azért voltak szép ...

Tovább Szólj hozzá

zene koncert díj zenekar zenekarok koncertez aranyez aranyez2017

2017. dec 19.

23. LemEZ kritika! - Apey & the Pea

írta: Versember
23. LemEZ kritika! - Apey & the Pea

HEX

hex.jpgAz Apey and the Pea -ről pontosan azt mondhattam el eddig, mint megannyi zenekarról: hallottam a nevüket, láttam őket a plakátokon, tudtam tehát, hogy léteznek, de ebben ki is merült minden ismeretem róluk. Aztán, amikor az új lemezmegjelenésről, a HEX -ről hallani lehetett és áradoztak róla a különböző zenei portálok, belehallgattam egy-egy dalukba. Na jó, konkrétan a Slaves -be és rögtön tudtam, hogy ez valami jól sikerült bandázás, amit eddig sajnos kihagytam. Tehát egyértelmű volt, hogy beruházok egy korongba és nem tudom miért, de idáig vártam rá. Ma azonban eljött a pillanat, hogy elmondjam a véleményem arról a lemezről, ami többet ér, mint egy arany kecske!

...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika magyar rock album metal zenekar hex stoner apey koncertez apeyandthepea

2017. nov 27.

22. LemEZ kritika! - Trivium

írta: Versember
22. LemEZ kritika! - Trivium

The Sin And The Sentence

trivium.jpgA Trivium -ról szerintem még sosem írtam lemezkritikát, pedig egy időben hallgattam a füles Matt énekeit, persze csak módjával. Aztán amikor az új album kijött és csepegtették a dalokat, úgy voltam vele, hogy lehet, hogy terítékre kerülnek, de majd meglátjuk. Az első dalok között jött ki a lemez címadó dal is a The Sin And The Sentence , ami eléggé rendbe tette a lelkemet (főleg a szólóval a végén), de aztán mégis megfeledkeztem a megjelenés dátumáról, ezért is vagyok most megcsúszva ezzel a kritikával. Aztán jó pár hete egy barátom szólt, hogy lehet érdemes lenne ezt az albumot meghallgatni, mert aránylag nem lett szar, viszont rohadt jó lett. A tanácsot megfogadtam és nem bántam meg! Ez kérem szépen egy hibátlan lemez lett és le ...

Tovább Szólj hozzá

lemezkritika kritika rock metál lemez metal zenekar trivium koncertez lemezez The Sin and the Sentence

2017. nov 01.

3. EZ nem AZ!

írta: Versember
3. EZ nem AZ!

Az nem kifejezés, mennyire rossz vér

dia1.JPG

Máig egyik leghíresebb szerzeménye Deák Bill Gyulának a Rossz vér című szám, ezért is kaptam fel a fejem, amikor újra hallottam ezt a két szót egymás után a rádióban, vezetés közben, de egészen mást kaptam, minta amit vártam. Valami döbbenetesen rossz dal szólt a hangszórókból és még csak nem is Ganxsta "Döglégy" Zolee   rossz vére volt az. A düh és a szomorúság együtt íratta meg velem ezt a cikket.

...

Tovább Szólj hozzá

kritika ganxsta zolee brains saiid deák bill gyula kartel rácz gergő rossz vér burai krisztián ez nem az

2017. okt 17.

2. BekEZdés - Heaven Street Seven

írta: Versember
2. BekEZdés - Heaven Street Seven

hs7_sajto_15.jpgA Heaven Street Seven az egyik kedvenc alternatív, indie rock együttesem (volt), akiknek a zenében való létjogosultságát az első benyomás alapján nagyon rosszul ítéltem meg. Egyébként összesen négyszer tévedtem, de majd kitérek valamelyik elmélkedésemben melyek voltak ezek a zenekarok. A HS7 a fesztiválok állandó fellépői voltak, közel 20 éven keresztül és nemrég végig gondolva fiatalabb éveim azon részét, amit az ő koncertjeiken dülöngéltem át - nem kis százalékát adták. Nagy mennyiségű slágert írtak, amiket nem tudok unalomig játszani, mert mind zeneileg, mind szövegileg értelmet képviselnek , annak ellenére is, hogy képesek voltak még a Zselé ről (!) is énekelni. Bár hallottam már a tértivevény szót is dalszövegben ( ...

Tovább Szólj hozzá

indie rock heaven street seven hs7 progesszív koncertez bekezdes

2017. okt 05.

KoncertEZ! - Muse

írta: Versember
KoncertEZ! - Muse

Római Olimpiai Stadion - 2013

photo.jpgElső élményem a Muse -tól a Hysteria szám volt és ez a dal meg is határozta a viszonyom a zenekarhoz. Akkoriban a Radiohead -hez hasonlítottam őket, de azóta felnőttem és tudom, hogy azon kívül, hogy mindkettő angol rock zenekar, nem ilyen egyszerű a képlet. Ráadásul a Muse inkább lett a mindenki számára szerethető zenekar, míg a másik mosópor zenekar az alternatív vonalon maradt, bár tény sokat hígultak már azóta. De most a Muse-ról és egy gigantikus koncertről lesz szó . A Led Zeppelin koncertje ehhez képest baráti összejövetel a haver garázsában!

...

Tovább Szólj hozzá

zene rock koncert videó muse 2013 progesszív koncertez római olimpiai stadion

2017. sze 26.

21. LemEZ kritika! - Prophets of Rage

írta: Versember
21. LemEZ kritika! - Prophets of Rage

Prophets of Rage

pof.pngA Prophets of Rage nem más miatt jött létre, mint az ostoba amerikai vezetés és persze az igazi “amerika kapitány”, Trump miatt. Ez így, azért elég jól hangzik és (hát persze!) a médiában is megfelelő fényt kap. Tehát egy jó adag marketing és egy adag amerikai józan gondolkodás avagy eszme miatt megalakuló szupercsapat A-Team supergroup miatt lett egy elég szórakoztató lemezünk idén. Nagyon vártam a megjelenést, mert tudtam, hogy a NovaRock -on láthatom őket és majd jól beleszövöm a tapasztalataimat...de az élményeim, velünk együtt áztak el a szó szoros és átvitt és mindenféle értelmében.

...

Tovább Szólj hozzá

zene lemezkritika hip-hop kritika rock lemez rap koncertez prophets of rage

2017. sze 19.

20. LemEZ kritika - Useme

írta: Versember
20. LemEZ kritika - Useme

Szélesvásznú ég

useme_cd2_2.jpgTöbb, mint egy éve vettem a kezembe és vettem meg a Useme  (2016) első lemezét a Világvevő t. Már akkor, olyan ütembe készültek a dalok, hogy biztosak lehettünk benne, legalább egy album még biztos, hogy lesz. Elég hamar lett is, mind az ábra azt mutatja. Kicsit hasonló lesz a kritikám, mint akkor, de azért igyekszem ezt úgy csinálni, mintha valami egészen újat és egyedit készített volna a zenekar. Hoppá...spoiler veszély!

...

Tovább Szólj hozzá

blog lemezkritika kritika magyar rock album koncertez useme szélesvásznú ég