2017. már 09.

7. MindEZ egyben! - A gyenge nők

írta: Versember
7. MindEZ egyben! - A gyenge nők

nok.jpgLemmy önéletrajzában a nőkről és a hozzájuk fűzött viszonyáról sok szó esik. Megszállottan szerette a nőket, de az igazán őrültekért volt oda. Csak, hogy egyet említsek közülük Wendy O'Williams, akivel egy közös számot be is linkeltem. Azonban nem kell nagyon messzire menni az időben, hogy hozzá hasonló férfias keménységgel megáldott énekesnőket találjunk. Most egy nappal nőnap után, tisztelgés a mélytorkú (nem úgy) hölgyek előtt!

shami.jpgA csokor első virága, a már kritikát is kapott Otep együttes frontnémbere frontembere. Őrültségben az Otep énekesnője Otep Shamaya viszi a prímet. Az, hogy leszbikus az talán nem is meglepő, az sem, hogy munkás cigit 45 éven át szívó férfiaknak sem lesz olyan érces a hangjuk, mint neki de, hogy nem tudni pontosan a valódi nevét, azért az nem semmi! Tudomásom szerint nem ez az eredeti neve, de már mindenhol csak így utalnak rá. Az egyik elég brutális, korai számuk a Blood Pigs, kellően beteg dal és videó 2002-ből. Azóta az Otep stílusa csak minimálisan változott. Ami viszont sokat elárul Shamaya természetéről az a 13 tagcsere, ami a 17 év alatt megtörtént. Az eredeti felállásból egyedül ő maradt meg!  

 

 Egy kicsit dallamosabb nóta! Rise, Rebel, Resist 

     

Következő tövisrózsánk, Alissa White-Gluz, aki 2014-ben csatlakozott az Arch Enemy-hez. Nekem sokkaalissa.jpgl  jobban tetszett a The Agonist-ba, ezért inkább onnan linkelek dalokat. Neki inkább az énekhangja az, ami félelmetessé teszi. A Thank You Pain-ben olyan magasságokban van, hogy koncerteket keresgéltem mekkora utómunkát igényelt a dal finomhangolása. De, hogy őszinte legyek nem volt olyan szintű romláskülönbség, ami miatt elítéltem volna. Sőt, ha onnan nézzük, hogy milyen mélyen hörgőn vezeti fel a dalok refrénjeit, akkor még inkább elismerést érdemel. Mindig a vége a legjobb, szóval, aki lekapcsolja az első 15 mp után, az sosem tudja meg milyen is a magas c!

 

 Azért ez sem gyenge! Panophobia (Félelem mindentől!)

tat.jpgVan még itt egy kaktusz a javából! Következő énekesnőnk szintén nem a veresegyházi asszonykórus tagja. Az egyre népszerűbb ukrán csapat, a Jinjer énekese Tatiana Shmaylyuk. Nem is olyan régen már linkeltem egy dalt tőlük, de igazából mindegyik ugyanazt az erőt képviseli. Szintén utána jártam, hogy mennyire valós vagy nem az ének és a hörgés váltogatása közben az ének tudás, de amit találni lehet tőle a neten, az nem szégyellni való. Ahhoz képest, hogy a gyengébbik nemet képviseli, elég erős igen!

 

Hát ennyi lenne! Boldog nőnapot!

Szólj hozzá

metál nők modern metal nőnap otep motörhead metalcore lemmy the agonist white line fever shamaya jinjer mindez egyben