2016. aug 03.

3. MindEZ egyben! - Bohóckodás

írta: Versember
3. MindEZ egyben! - Bohóckodás

bohoc.jpgA különböző művészeti ágakon csüngő rendezőket, zeneszerzőket már ezerféleképpen megihlette a bohóckodás. Van, aki horrort csinált belőle (Az - Tommy Lee Wallace, 1990)vannak akik simán egy őrültet (Joker)megint mások pedig eszközként használták a videójukba. A bohóc egy kétélű fegyver, amennyire a gyerekek szeretik/félnek tőle, a felnőttek pont ugyanennyire szeretik vagy éppen félnek tőle. Az alábbi gyűjtemény teljesen vegyes, de inkább a rosszabbik arcukat vették fel a piros orrú viccmunkások!

Az első videó egy vajdasági metalcore banda, a Phrenia, egyértelműen Joker make up-os promó videója. A videóban az ég világon semmi sem történik, amit ne láttunk volna már ezerszer, a dal viszont elég jól sikerült. Tipikus metalcore elemekkel ápoló nóta, ami lazuláshoz kiváló menedéket nyújt.

Míg az előző videó 2014-ben került fel az internetre, addig az angol The 1975-ös videója friss, mint a ma született bohóc bárány. Semmi agresszió, bohóc lány és bohóc fiú a vidámparkban bohóckodik romantikás dolgokat művel... igazából annyira unalmas, hogy azt leírni is fizikai fájdalmat okoz. Nem segít a fekete-fehér effektus sem. Mindegy, hallgassátok, mert bohóc.

Ez pedig a videó, ami miatt készült ez a poszt. Minden idők legjobb bohócos videója és amúgy a zene is profi! Annyira szürreális az egész, mint egy Örkény novella. Az egyetlen dal, aminek a nevét egyszerűen nem kimondani, de megjegyezni se tudom. Jöjjön tehát a Fluoraishiasdhfxcmfvk Adoleassdfsdcent, az Arctic Monkeys-tól.

A végére pedig egy olyan remek remake, ami teljes mértékben kimeríti a bohóc mindennemű fogalmát! Az biztos, hogy az Insane Clown Posse egy nagyon durva házi buli után alakult. Szavak nincsenek, egyszerűen bohóc.

Szólj hozzá

blog zene arctic monkeys videó videók bohóc insane clown posse the 1975 koncertez mindez egyben phrenia