2016. máj 24.

Budapest Park nyitókoncert!

írta: Versember
Budapest Park nyitókoncert!

Szabó Balázson most sem volt pogó...

szb_gyarmati_lili.jpg
Szabó Balázs
ról írni a legjobb dolog a világon. Ha valakin, akkor rajta látszik, hogy szereti azt, amit csinál. Minden arcvonásában, megmozdulásában a boldogság ezerféle árnyalatát lehet felfedezni. Önmagában ettől még nem lenne népszerű - bár depressziós nemzetünk éhezik a boldogság után - de ő ráadásul még jó zenét is készít, méghozzá népzenei alapokkal. Ki csinált még divatot a népzenéből? Csík János és zenekara, mégis óriási a különbség a két vonós között.

szbb1.jpg

Éppen búcsúzás volt!

Csík János kiváló zenész, nem szeretném szembeállítani Szabó Balázzsal és ringbe küldeni őket síppal, dobbal, nádi hegedűvel, de a "hogyan legyünk trendik műsorban" más úton járnak. Csík János úgy tette népszerűvé vagy inkább mainstream-mé magát, hogy egy eleve elismert és sokak által kedvelt Lovasival kelt egybe, így valójában csak meglovagolt egy hullámot. Fesztiválokon úgy várták a népek a Csík zenekart, mintha Tankcsapdára készültek volna, aztán rájött mindenki, hogy egy dalon kívül (Csillag vagy fecske), nem is tudják mi az a csíkjános és csak álltak, mint a akik rossz buszra szálltak. Nem Csík János lett kevesebb vagy kevésbé tehetséges csak a népszerűsége hirtelen óriásivá dagadt és mai napig is elég magasan jár.

Ez is volt és akkor nem tetszett, de most így utólag már igen!

Szabó Balázsra viszont nem egy dal miatt mész el, hanem az összes dal miatt és még csak rajongónak sem kell lenned hozzá. Magam részéről évente 2-3 koncerten mindig ott vagyok (vagyunk a barátnőmmel, hála az égnek szintén zenész) és nem tudnék olyan számot mondani, amit mondjuk úgy skippelnék. De, ha egyetlen egy dalt sem ismer valaki, akkor sem valószínű, hogy a pultot fogja támasztani, mert SZB olyan pozitív energiákat sugároz, hogy maga a csoda, hogy a telejósda nem igazolta még le. Olyan boldog mindig, hogy nehéz elképzelni, hogy képes a száját lefelé is fordítani.

szbb2.jpg

Love is in the air!

A Budapest Parkos nyitókoncertje nem volt meglepetés. Tökéletes volt a hideg, esős idő ellenére. Egy új dalt is hallhattunk, az új lemezről, ami elvileg hamarosan elkészül. Mit lehet mondani az új SZB szerzeményről? Tulajdonképpen azt, hogy olyan szabóbalázsos lett és ez a legjobb dolog, ami történhet egy dallal. A tömeg, az istenadta tömeg is abból a fajtából való volt, ahol jól érzi magát az ember. Vegyes korú, nemű felhozatal, inkább bulizós, mint a csatak részeg féle változat, pogó most sem volt! Éneklős, vidám, laza fesztiválos hangulat egy nagyon szép estén, ez történt.

Nyár indítónak a legjobb választás volt. Kíváncsian várom az új lemezt és a további koncerteket. Budapest Park, nektek is köszönjük!

Szólj hozzá

koncert népzene szabó balázs csík jános budapest park koncertez koncertez!